Circles Trouwringen

Wetenswaardigheden ringen

Een cirkel heeft geen einde, dat weet iedereen. Het is om die reden dat een ring symbool staat voor liefde en het huwelijk. Een overeenkomst tussen twee geliefden om in voor- en tegenspoed bij elkaar te blijven. Een afspraak om lief en leed met elkaar te delen. Tot in eeuwigheid. Een wederzijds voornemen een prachtige reis te maken en de vele mooie momenten samen te koesteren. Bij zo’n intense verbintenis hoort een ring. Een bijzondere ring. Een ring die symbool staat voor eeuwige liefde. Een ring die u raakt wanneer u er naar kijkt. Elke keer weer. Daarom nodigen wij u graag uit een bezoek te brengen aan Circles in Zwijndrecht, dé speciaalzaak op het gebied van bijzondere trouwringen.

Regelmatig schrijven de adviseurs van Circles Trouwringen artikelen over trouwringen. Deze artikelen geven meer achtergrond over de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

GESCHIEDENIS TROUWRINGEN

Een trouwring is een sieraad dat men om de vinger (met name de ringvinger) draagt. De ring heeft in relatie tot het huwelijk (of vergelijkbare relaties) een sterk symbolische betekenis. Het feit dat een ring geen begin en einde heeft, zal hiertoe hebben bijgedragen. Lees verder.

WAT IS GOUD

Goud is een scheikundig element met symbool Au en atoomnummer 79. Het is een geel metalliek overgangsmetaal. Het is al sinds de stroomculturen (Nabije Oosten van 3500 v.Chr. tot 800 v.Chr.) zeer gewaardeerd en is roestvrij, daarom wordt goud soms “de koning der metalen” genoemd. Lees verder.

RINGMAAT TROUWRINGEN

De ringmaat opnemen is een moment opname, de dikte van je vingers varieert van moment tot moment. Onder invloed van verschillende omstandigheden zoals,warmte en koude, hormonen, zwangerschap, zware arbeid, ziekten en het gebruik van bepaalde medicatie kan de dikte van de vinger doen af of toenemen en hiermee dus ook de maat van de ring. Lees verder.

TROUWRINGEN PALLADIUM

Palladium, een prachtig nog niet zoveel gebruikt materiaal voor trouwringen. Het wordt wel al veel gebruikt om geelgoud wit te maken, het mooie ervan is dat het wit ook echt wit blijft i.p.v. bijvoorbeeld bij het gebruik van mangaan. Lees verder.

TROUWRINGEN GEELGOUD

Geelgouden trouwringen zijn er in verschillende kleuren geel, dit komt door de hoeveelheid puur goud in de ring. Bij Circles heb je de keuze uit geelgouden trouwringen van 8, 14 en 18 karaat. 22 krt is ook mogelijk, maar maken de ringen dan relatief zachter en een stuk geler. Lees verder.

TROUWRINGEN WITGOUD

Witgouden trouwringen, hoe komen deze tot stand? Witgoud wordt niet gedolven, goud is geel en wordt wit gemaakt door de “bijzet”. Wat is bijzet? Lees verder.

TROUWRINGEN ROOD – ROSÉGOUD

Roodgoud wordt niet gedolven, goud is geel. Roodgouden trouwringen worden dus zo gekleurd door de bijzet, in dit geval rood koper. De bijzet maakt de ringen harder en geeft ze kleur. Zo wordt er bij witgoud Palladium toegevoegd wat de ringen mooi wit en hard maakt. Naast koper en Palladium wordt ook zilver toegevoegd. Lees verder.

TROUWRINGEN TITANIUM

Waarom dit materiaal beter niet gebruikt kan worden… Titanium, een mooi zachtgrijs materiaal en erg licht. Vaak krijgen wij de vraag of Circles ook trouwringen van Titanium kan leveren. Toch doen wij dit liever niet. De reden? Titanium is niet te vergroten of te verkleinen. Lees verder.

TROUWRINGEN GOEDKOOP

Circles trouwringen heeft trouw, relatie en verlovingsringen in alle prijsklasse. Goedkope trouwringen is een relatief begrip, wat is goedkoop en wat is duur? Lees verder.

NIKKEL

In het gebied dat tegenwoordig bekend is als Syrië zijn bronzen voorwerpen gevonden die nikkel bevatten. De oudste sporen van het gebruik van nikkel leiden terug tot 3500 v.Chr. Uit oude Chinese geschriften blijkt dat nikkelhoudende mineralen zoals nikkoliet werden gebruikt om glas een groene kleur te geven. Waarom dit niet meer gebruikt wordt door Circles? Lees verder.

ALLES OVER DIAMANT

Trouwringen en diamanten, deze combinatie is niet los te zien van elkaar. Bij Circles trouwringen kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Maar wat is Diamant nu eigenlijk? Lees verder.

PLATINA TROUWRINGEN

Veel stellen kiezen bij de aanschaf van trouwringen voor rood, geel of witgoud. Gek genoeg wordt er erg weinig naar platina gevraagd. Waarschijnlijk heeft dit met twee factoren te maken: de onbekendheid en het idee dat platina ruim tweemaal zo duur was als witgoud. Lees verder.

INFORMATIE OVER TROUWRINGEN MET VINGERAFRDUK

Trouwringen zijn er in alle soorten en maten: met eigen handschrift, de trouwdatum aan de buiten of binnenzijde. Dit kan in diverse lettertypen maar ook in bijvoorbeeld Romeinse cijfers. Wat natuurlijk erg persoonlijk is is een trouwring met vingerafdruk. Lees verder.

TROUWRINGEN EN KLEURSTENEN

Ik wil hier een lans breken voor het gebruik van kleurstenen in trouwringen. Waarom? Omdat het zo prachtig is! Lees verder.

MEERKLEURIGE TROUWRINGEN

Er is enorm veel keuze in kleuren goud tegenwoordig: geel, wit,rood,rosé en zelfs groen goud! Deze kleuren zijn er in verschillend legeringen zoals 14, 18 of 22 karaat. Dit heeft veel invloed op de kleur van het materiaal. Lees verder.

EDELSMID ROTTERDAM

Onder de rook van Rotterdam ligt Zwijndrecht. Hier is sinds 1996 Circles Trouwringen gevestigd. In de beginjaren werden de meeste trouwringen door de goudsmid met de hand vervaardigd. In de winkel hadden wij een aantal showmodellen staan waaruit gekozen kon worden. Lees verder.

HINDOE HUWELIJK

Een Hindoebruid
Binnen het Hindoeïsme is het huwelijk, vivāha (de bruid wegleiden uit het ouderlijk huis), een van de velen samskāra’s, religieuze riten, die voltrokken wordt in het leven van een hindoe. Door het ritueel wordt iemand geholpen om tot een nieuwe levensfase te komen. Het huwelijk is het begin van de tweede levensfase in het leven: grihasti. Lees verder.

CHINEES HUWELIJK‬

Onder een Chinees huwelijk wordt een huwelijk bedoeld dat verloopt volgens traditionele Chinese gewoontes en gebruiken. Het is ook meestal verbonden aan rituelen van traditioneel geloof, namelijk voorouderverering. Vroeger bestond in China heel vaak het gebruik van uithuwelijking waarbij huwelijken door families werden gepland en geregeld. Hierbij bestond geen “ik kies mijn eigen liefde”. Ook waren rijke mannen meestal niet monogaam en trouwden ze meer dan één vrouw. De eerste vrouw was de belangrijkste vrouw en onderhield de hele familie. De andere vrouwen bezaten een lagere positie en werden vooral beschouwd als werksters in het huis. Soms had de man een favoriete, waardoor er wel eens veel gekibbel en geruzie was tussen de vrouwen onderling. Lees verder.

HUWELIJK‬

Het huwelijk is in de westerse beschavingskring en een groot deel van de niet-westerse beschavingen een wettelijk geregelde, formele samenlevingsvorm voor het leven die de fundering vormt van de meeste gezinnen en die meer in het algemeen van belang is als legaal en sociaal geaccepteerd fundament onder seksuele relaties en familieverbanden. De precieze definitie van het huwelijk is afhankelijk van de historische en culturele context. Lees verder.

MORGANATISCH HUWELIJK

Een morganatisch huwelijk (Latijn: matrimonium morganaticum, afgeleid van het Gotische woord morgjan, “afkorten” of “beperken”; ook wel verbonden met morgengave) of huwelijk met de linkerhand is een in de Europese adel – en dan vooral in de Duitse landen – vroeger niet zelden voorkomende vorm van huwelijk waarbij een der beide partners (meestal de vrouw) van lagere stand was dan de ander. Bij gelijke stand is sprake van een ebenbürtig huwelijk. Lees verder.

LEVIRAATSHUWELIJK‬

Het leviraatshuwelijk, zwagerhuwelijk of kortweg leviraat is de samenlevingsvorm van een man met de weduwe van een overleden broer, wanneer uit dat huwelijk geen kinderen zijn geboren. Het woord komt van het Latijnse “levir” wat “echtgenoot’s broer” betekent. In religieuze of culturele context spreekt men soms van een leviraatsplicht om weer te geven dat de man slechts een zeer beperkte of geheel geen keuze heeft. Lees verder.

APARTE TROUWRINGEN

Aparte trouwringen, het woord zegt het al, trouwringen die zich onderscheiden door bijvoorbeeld een uniek ontwerp, verschillende kleuren of diamanten. Ondanks dat bruidsparen regelmatig kiezen voor een klassiek model trouwring, is de keuze voor iets aparts steeds meer voorkomender. Lees verder.

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen