Circles Trouwringen

Geschiedenis trouwringen

De essentie van de trouwring

Een trouwring, traditioneel gedragen om de ringvinger, symboliseert de continuïteit en onbreekbare band van het huwelijk. Het unieke van een ring die geen begin en einde kent, versterkt deze betekenis.

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Historische gewoonten in Nederland

De katholieke traditie

Het uitwisselen van ringen is al eeuwen een integraal onderdeel van de huwelijksplechtigheid, met name binnen de Katholieke Kerk waar het een vereist ritueel is.

Invloed van de Reformatie

Na de reformatie werden trouwringen door Calvinisten als ijdelheid beschouwd en verworpen. Het was pas in de negentiende eeuw dat Protestanten de ring weer in ere herstelden, zich bewust van de symboliek, maar kozen voor de rechtervinger om zich van de Katholieken te onderscheiden

Herkenning van Geloof

In Nederland kan men vaak het geloof van iemand afleiden aan welke hand men de trouwring draagt. Anders- of niet-gelovigen neigen naar het dragen van de ring aan de rechterhand, een Amerikaanse invloed.

Diversiteit bij Circles Trouwringen

Circles biedt trouwringen aan in een breed scala aan materialen, van traditioneel goud in verschillende kleuren tot moderne metalen als zilver, palladium en platina.

Bicolor trouwringen van EGF-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Lokale gebruiken in Vlaanderen

In West- en Oost-Vlaanderen draagt men de trouwring aan de linkerhand, terwijl in Antwerpen en Brabant de rechterhand de voorkeur heeft. In Limburg kan dit zelfs per gebied verschillen.

Internationale trouwring gewoonten

Diversiteit Wereldwijd

Over de hele wereld zijn de gebruiken voor het dragen van trouwringen divers, vaak onafhankelijk van religieuze overtuigingen. Oosters-orthodoxen en inwoners van Duitstalige landen en Chili dragen de ring aan de rechterhand, terwijl bij Joodse bruiloften de ring aan de rechterwijsvinger van de bruid wordt geschoven.

Egf trouwringen in geelgoud-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Volksgeloof en Tradities

De trouwring moet permanent worden gedragen.

Als een vrouw haar trouwring verliest, dan zal ze ook haar man verliezen.

Als de trouwring breekt, zullen man en vrouw vroeg komen te overlijden.

Door de trouwring op een wrat te leggen en daarna met een doorn van de kruisbes te prikken, kan men van wratten afkomen.

Met een geleende trouwring kan een ongehuwde vrouw voorspellen of ze wel of niet gaat trouwen in de toekomst.

Uw trouwringen specialist – Circles

Voor vragen over legeringen, maten, kleuren, en persoonlijk ontwerp, staat Circles Trouwringen voor u klaar. Bezoek ons in Zwijndrecht aan het Veerplein No.14, maak een afspraak of neem contact op met ons voor een deskundig advies.

Trouwringen Flora-keramiek met goud van Fischer-collectie Circles Trouwringen.
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen