Circles Trouwringen

Edelsmid Rotterdam

Onder de rook van Rotterdam ligt Zwijndrecht. Hier is sinds 1996 Circles Trouwringen gevestigd. In de beginjaren werden de meeste trouwringen door de goudsmid met de hand vervaardigd. In de winkel hadden wij een aantal showmodellen staan waaruit gekozen kon worden.

Voor de modellen in de collectie waren al mallen gemaakt. Vanuit deze mal werd een ring gegoten ,die na uitharden door de edelsmid verder afgewerkt werd. Dat wil zeggen: eventuele groeven aanbrengen, polijsten of matteren en het aanbrengen van diamanten. Ook het vervaardigen van afwijkende modellen is altijd mogelijk geweest. Van tevoren moest dan wel eerst een nieuwe mal gemaakt worden voordat de ring gegoten kon worden.

Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Ambachtelijke trouwringen Rotterdam

Ook tegenwoordig gebeurt dit nog steeds. Hoewel een groot deel van de collectie trouwringen in de fabriek gemaakt kan worden, werkt Circles ook nog samen met goudsmeden die elk ontwerp voor jullie kunnen realiseren. Ook de edelsmid werkt in zijn atelier niet meer alleen met gietmodellen.

Vaak wordt gebruikt gemaakt van kant en klare modellen in verschillende afmetingen in het geel-, rood-, wit- of roségoud. Gietmodellen zijn relatief zacht ten opzichte van de aangeleverde modellen uit de fabriek. Dit komt door het verschil in gebruikte legering, maar ook door het procedé wat gevolgd wordt.

Naast de vervaardiging van trouwringen, is het ook mogelijk om door onze goudsmid bij de trouwringen een set oorstekers of een bijpassende hanger te laten maken. Of een mooi aandenken voor de ouders aan deze mooie dag. Wel zo speciaal!

Bicolor trouwringen van EGF-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Eigen ontwerp trouwringen

In 2010 veranderde er heel wat bij Circles, waardoor de relevantie van edelsmeden en ambachtelijke trouwringen ineens minder werd. In dat jaar zijn wij gestart met de online trouwringen configurator. Met dit programma werd het ineens mogelijk om zonder tussenkomst van de edelsmid je eigen trouwringen samen te stellen. Het is een kwestie van inloggen in het programma, een model te kiezen en deze vervolgens aan te passen aan jullie eigen wensen.

Ondanks dat het een fabrieksring is, komen hierbij toch heel wat ambachtelijke handelingen kijken. Het is zeker niet zo dat op een knop gedrukt wordt en de ring er aan de andere kant uitkomt. Aan fabrieksringen zitten echter wel degelijk heel positieve kanten.

Door de instellingen in computers wordt alles heel secuur uitgevoerd, tot op de mm nauwkeurig. Daarbij is de hardheid van de hoogste kwaliteit, de edelmetalen worden uitgewalst tot deze knalhard zijn. Na uitstansening van de basis modellen worden de ringen later nogmaals uitgewalst op een speciaal apparaat.

Het basismodel wordt in een computergestuurde frees machine geplaatst en ingesteld op het desbetreffende model. Hier doet inderdaad de machine het werk. Het model wordt gevormd, lijnen erin gezet en de gaatjes voor de diamanten worden geboord.

Ringen bestaande uit twee of meer kleuren worden gemaakt door bijvoorbeeld een witte en geelgouden ring aan elkaar te sinteren, een proces dat gebeurt onder grote druk en hitte. Hierna begint het ambachtelijke proces aan jullie ringen. De diamanten worden door speciale diamantzetters in de ringen gezet, hier komt dus geen machine aan te pas. Ook het polijsten of matteren van de trouwringen is handwerk.

Trouwringen: ambachtelijke of van fabriek?

Het mooie van alles is dat jullie bij Circles trouwringen al deze mogelijkheden, van fabrieks- tot ambachtelijke ringen onder één dak hebben. In de winkel hebben wij veel voorbeelden van ambachtelijke trouwringen. Een mooi voorbeeld hiervan is Vinx Hollands Glorie.

Geen fabriek die dit na kan maken, oer Hollands handwerk. Willen jullie zelf gaan ontwerpen? Dat kan thuis via de website van Circles of bij ons in de winkel samen met een deskundige. Wij hebben alle modellen die in het programma staan op voorraad. Uiteraard doen wij dit in een heerlijk rustige omgeving en nemen wij alle tijd voor jullie.

Want buiten de ambachtelijke trouwringen om is ook het helpen bij de juiste keuze voor die éne mooie ring een ambacht op zich!

Willen jullie dit alles echt beleven? Kom dan gezellig langs op het Veerplein nummer 14 in Zwijndrecht en ervaar zelf of wij één woord teveel hebben gezegd. Bel met 078-6200966 of maak online een afspraak!

Platina trouwringen een prachtig edelmetaal collectie Circles Trouwringen

Circles Zwijndrecht – Rotterdam route

Zoals gezegd ligt Circles onder de rook van Rotterdam, nog voor Dordrecht. Via de A16 richting Breda neemt u afslag 22. Bij de rotonde gaan jullie linksaf. Bij de volgende rotonde rechtdoor. Uiteindelijk onder het treinviaduct door en rechtsaf. Na de stoplichten rechtdoor. Bij volgende rotonde rechtdoor de Ringdijk op. Na +/- 900 meter ligt het Veerplein aan jullie rechterhand.

Op het Veerplein is volop parkeergelegenheid. Het uitzicht is hier prachtig naar het oude Dordrecht toe. Ook zijn tal van goede restaurants waar heerlijk gegeten kan worden aanwezig in deze bruisende straat. Kortom, een fantastische plek om eens een romantisch uitje aan te wagen en de dag af te sluiten met een heerlijk etentje.

Tegenwoordig is het ook een optie om met de Fast Ferry naar Zwijndrecht te komen. Opstappen bij de Erasmusbrug naar Dordrecht en van hier varen naar het Veerplein. Uitstappen bijna voor de deur van Circles!
 Geen file, parkeerproblemen of hectiek, alleen maar rust. Want die heb je nodig bij het uitzoeken van de symbolen die je de rest van je leven gaat dragen.

Tot ziens in Zwijndrecht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen