Circles Trouwringen

Trouwringen en nikkel

In het gebied dat tegenwoordig bekend is als Syrië zijn bronzen voorwerpen gevonden die nikkel bevatten. De oudste sporen van het gebruik van nikkel leiden terug tot 3500 v.Chr. Uit oude Chinese geschriften blijkt dat nikkel houdende mineralen zoals nikkoliet werden gebruikt om glas een groene kleur te geven.

Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Trouwringen en Nikkel- Geschiedenis

Vaak werd nikkel aangezien voor koper, een element waarmee nikkel veel overeenkomsten heeft. In 1751 probeerde Axel Frederik Cronstedt het “koper” te isoleren uit nikkoliet. Tot zijn verbazing bleef er een zilverwit poeder over dat hij nikkel noemde. Vanaf 1860 werd nikkel gebruikt voor muntgeld in een legering met koper. De naam nikkel is afkomstig van het Duitse Kupfernickel (Duivelskoper). Nikkelerts werd namelijk verward met kopererts. Omdat men in plaats van het gewenste koper het ongewenste nikkel verkreeg, beweerde men dat de duivel stiekem het kopererts had omgewisseld om mijnwerkers te bedotten. Een soortgelijke etymologie kent het element kobalt. In de trouwringen van Circles wordt geen nikkel verwerkt. Wij garanderen mensen met een nikkel allergie dan ook dat geen gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door het dragen van .

Trouwringen speciaalzaak Circles Trouwringen Interieur Zwijndrecht

Trouwringen en Nikkel- Toepassingen

Het grootste deel van het wereldwijd geproduceerde nikkel wordt gebruikt bij de productie van roestvast staal en allerlei legeringen, waaronder hastelloy, incoloy, inconel. Andere toepassingen zijn:

Oplaadbare batterijen (nikkel-cadmium of nikkel-metaalhydride)
Muntgeld (euromunten, alleen €1 en €2)
Als katalysator (zogenaamd “Raneynikkel”) voor vetharding en de ontzwaveling van aardolie.
Het witmaken van goudentrouwringen!

Opmerkelijke eigenschappen van trouwringen met nikkel

Nikkel is ferromagnetisch. De aardkern bevat naast ijzer een aanzienlijke hoeveelheid nikkel. De belangrijkste bronnen van nikkel zijn de mineralen limoniet, garniriet en pentlandiet. De laatste komt alleen voor in magma dat in vulkanen naar de oppervlakte komt. Ongeveer 30% van alle wereldwijd gedolven nikkel komt uit bronnen in Ontario, Canada. Verder zijn er bronnen te vinden in Rusland (35%; rond Norilsk), Australië, Cuba en Indonesië. In poedervorm is nikkel(II)sulfide carcinogeen. Nikkeltetracarbonyl (Ni(CO)4) is een extreem giftig gas. Metallisch nikkel kan allergische reacties opwekken! Dit is dus de voornaamste reden dat Circles geen Nikkel in de trouwringen verwerkt.

Herma en Wilfried-eigenaren Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen