Circles Trouwringen

Meerkleurige trouwringen

Trouwringen zijn allang niet meer altijd vervaardigd van enkel en alleen geelgoud. Zo heb je tegenwoordig de keuze uit ook wit-, rood-, rosé– en zelfs groengoud! Een trouwring gemaakt uit een combinatie van twee of meer kleuren wordt ook steeds populairder. De verschillende kleuren goud zijn in verschillende legeringen te krijgen, zoals 9, 14, 18 of 22 karaat. De keuze voor een legering heeft veel invloed op de kleur van het materiaal.

Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Kleur van het Materiaal

Met name de keuze voor een bepaalde legering bij geelgouden ringen heeft veel invloed op de kleur van de uiteindelijke trouwring. Geelgoud wordt puur gevonden, in tegenstelling tot het wit- en roségoud dat gemaakt wordt door toevoeging van palladium, koper of zilver. Je zult zien dat hoe hoger het karaat, des te geler de ring zal zijn. In Nederland is het 14 karaat geelgoud de standaard. In andere landen, zoals Spanje en Turkije, is het geel van 18 karaat goud populairder. Smaak komt hier dus ook om de hoek kijken. Overigens is bij de andere kleuren goud het kleurverschil minder groot tussen de verschillende karaten goud.

Trouwringen in twee kleuren goud

Trouwringen in twee kleuren zijn de zogenaamde bi-color of meerkleurige trouwringen. Het woord zegt het al, samengesteld uit twee verschillende kleuren of materialen. Bijvoorbeeld rood- of geelgoud met witgoud, beide op dit moment erg in. Uiteraard valt ook met de andere kleuren te combineren. Ook de combinatie van twee verschillende edelmetalen is mogelijk, zoals platina met geel-, rood- of roségoud. Wil je een kleur nuancering in de wit tinten, dan is het ook mooi om met bijvoorbeeld River platina en palladium 500 te werken. Je krijgt dan een mooie witte ring met donkergrijze randen. Mogelijkheden voor iederen!

EGF trouwringen in rood met witgoud uit de collectie van Circles Trouwringen in Zwijndrecht

Trouwringen in drie kleuren goud

Naast de bi-color trouwringen is het ook mogelijk voor drie of meerkleurige trouwringen te kiezen. De zogenaamde tri-color en multi-color trouwringen. In deze meerkleurige trouwringen worden meerdere kleuren bij elkaar gevoegd. Zo is het bij Circles mogelijk om een ring samen te stellen uit rood-, geel- en witgoud of platina met rood- en roségoud en ga zo maar door. Creatief omgaan met de verschillende legeringen en hierdoor met de kleuren is uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld palladium 950 met palladium 500 in combinatie met rood-, geel- of roségoud. Gerstner heeft in de collectie mooie trouwringen die opgebouwd zijn uit 5 verschillende kleuren. Bij Circles is te zien hoe de uitstraling van deze ringen is.

Bekijk de collectie meerkleurige trouwringen ook eens op de pagina bicolor en tricolor trouwringen.

De afwerking in meerkleurige trouwringen

Erg belangrijk bij bi-, tri- of multi-color trouwringen is de afwerking. De verschillende kleuren komen het best tot hun recht in een gematteerde vorm, zoals met gestraalde, geslepen of gewoon gematteerde meerkleurige trouwringen. In gepolijste trouwringen zijn de kleuren door de glans veel moeilijker te onderscheiden. Dus wil je dat het echt opvalt dat je ring van meerdere kleuren goud is, dan raden we je aan om de trouwringen te matteren. Wil je echter wel iets met meer kleuren maar dan ietwat genuanceerder? Kies dan voor gepolijste trouwringen.

Meerkleurige trouwringen – sinteren

Het maken van een meerkleurige trouwring kost meer arbeid dan het maken van een eenkleurige trouwring. In feite wordt bijvoorbeeld een tri-color ring opgebouwd uit drie anderkleurige trouwringen. Deze moeten aan elkaar vastgemaakt worden. Bij Circles doen we dit door de trouwring te sinteren. Sinteren is een techniek waarbij de trouwringen onder hoge druk zodanig verhit worden dat deze een harde verbinding vormen. Ook bij het later vergroten of verkleinen van de trouwringen moet hierbij rekening worden gehouden.

Gesinterde trouwringen kunnen namelijk niet zomaar vergroot worden, omdat de trouwringen dan los van elkaar kunnen rakenr. Ook dit moet onder verhitting gebeuren.

Bicolor trouwringen-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

DE PRIJS VAN MEERKLEURIGE TROUWRINGEN

Het vervaardigen van een meerkleurige trouwring is veel arbeidsintensiever dan een één kleurige trouwring, dat de prijs van een een meerkleurige trouwring hoger is. Eerst moeten er bijvoorbeeld drie ringen vervaardigd worden van legeringen die onderling ook van elkaar in prijs verschillen en vervolgens moet er dan één ring van gemaakt worden. Heeft u vragen over meer kleurige trouwringen dan bent u bij Circles van harte welkom! Maak online een afspraak of bel: 078-6200966. Wij zijn gevestigd aan het Veerplein No.14 in Zwijndrecht. Een mooie locatie aan de Oude maas.

Tot ziens!

Herma en Wilfried de Nobel

Herma en Wilfried-eigenaren Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen