Meerkleurigen trouwringen mogelijkheden in verschillende combinaties

Meerkleurige Trouwringen - Circles ZwijndrechtTrouwringen zijn allang niet meer altijd vervaardigd van enkel en alleen geelgoud. Zo heb je tegenwoordig de keuze uit ook wit-, rood-, rosé- en zelfs groengoud! Een trouwring gemaakt uit een combinatie van twee of meer kleuren wordt ook steeds populairder. De verschillende kleuren goud zijn in verschillende legeringen te krijgen, zoals 9, 14, 18 of 22 karaat. De keuze voor een legering heeft veel invloed op de kleur van het materiaal.

Kleur van het materiaal

Met name de keuze voor een bepaalde legering bij geelgouden ringen heeft veel invloed op de kleur van de uiteindelijke trouwring. Geelgoud wordt puur gevonden, in tegenstelling tot het wit- en roségoud dat gemaakt wordt door toevoeging van palladium, koper of zilver. Je zult zien dat hoe hoger het karaat, des te geler de ring zal zijn. In Nederland is het 14 karaat geelgoud de standaard. In andere landen, zoals Spanje en Turkije, is het geel van 18 karaat goud populairder. Smaak komt hier dus ook om de hoek kijken. Overigens is bij de andere kleuren goud het kleurverschil minder groot tussen de verschillende karaten goud.

Trouwringen van twee kleuren

Meerkleurige Trouwringen - CirclesTrouwringen in twee kleuren zijn de zogenaamde bi-color of meerkleurige trouwringen. Het woord zegt het al, samengesteld uit twee verschillende kleuren of materialen. Bijvoorbeeld rood- of geelgoud met witgoud, beide op dit moment erg in. Uiteraard valt ook met de andere kleuren te combineren. Ook de combinatie van twee verschillende edelmetalen is mogelijk, zoals platina met geel-, rood- of roségoud. Wil je een kleur nuancering in de wit tinten, dan is het ook mooi om met bijvoorbeeld platina en palladium 500 te werken. Je krijgt dan een mooie witte ring met donkergrijze randen. Mogelijkheden voor iederen!

Trouwringen in drie kleuren

Meerkleurige trouwringen - Circles ZwijndrechtNaast de bi-color trouwringen is het ook mogelijk voor drie of meerkleurige trouwringen te kiezen. De zogenaamde tri-color en multi-color trouwringen. In deze meerkleurige trouwringen worden meerdere kleuren bij elkaar gevoegd. Zo is het bij Circles mogelijk om een ring samen te stellen uit rood-, geel- en witgoud of platina met rood- en roségoud en ga zo maar door. Creatief omgaan met de verschillende legeringen en hierdoor met de kleuren is uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld palladium 950 met palladium 500 in combinatie met rood-, geel- of roségoud. Gerstner heeft in de collectie mooie trouwringen die opgebouwd zijn uit 5 verschillende kleuren. Bij Circles is te zien hoe de uitstraling van deze ringen is.

Bekijk de collectie meerkleurige trouwringen ook eens op de pagina bicolor en tricolor trouwringen.

De afwerking van meerkleurige trouwringen

Meerkleurige trouwringen geel- en witgoud - Circles ZwijndrechtErg belangrijk bij bi-, tri- of multi-color trouwringen is de afwerking. De verschillende kleuren komen het best tot hun recht in een gematteerde vorm, zoals met gestraalde, geslepen of gewoon gematteerde meerkleurige trouwringen. In gepolijste trouwringen zijn de kleuren door de glans veel moeilijker te onderscheiden. Dus wil je dat het echt opvalt dat je ring van meerdere kleuren goud is, dan raden we je aan om de trouwringen te matteren. Wil je echter wel iets met meer kleuren maar dan ietwat genuanceerder? Kies dan voor gepolijste trouwringen.

Meerkleurige trouwringen- Sinteren

Meerkleurige trouwringen van grijpgoud en geelgouwen randen - Circles ZwijndrechtHet maken van een meerkleurige trouwring kost meer arbeid dan het maken van een eenkleurige trouwring. In feite wordt bijvoorbeeld een tri-color ring opgebouwd uit drie anderkleurige trouwringen. Deze moeten aan elkaar vastgemaakt worden. Bij Circles doen we dit door de trouwring te sinteren. Sinteren is een techniek waarbij de trouwringen onder hoge druk zodanig verhit worden dat deze een harde verbinding vormen. Ook bij het later vergroten of verkleinen van de trouwringen moet hierbij rekening worden gehouden.

Gesinterde trouwringen kunnen namelijk niet zomaar vergroot worden, omdat de trouwringen dan los van elkaar kunnen rakenr. Ook dit moet onder verhitting gebeuren.

De prijs van meerkleurige trouwringen

Meerkleurige trouwringen rood en witgoud - Circles ZwijndrechtMoet aan de prijs nu apart aandacht aan worden geschonken? Ja! Een ring uit één kleur goud is goedkoper dan een ring die is opgebouwd uit meerdere kleuren. Het woord opbouwen zegt eigenlijk al genoeg: meerdere elementen moeten vervaardigd en aan elkaar verbonden worden. Het sinteren kost meer arbeid, waardoor de ringen automatisch duurder worden.

Nog vragen over meerkleurige trouwringen? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

TOP