Ringmaat trouwringen

 

Ringmaat Trouwringen - Circles Trouwring specialistenDe ringmaat opnemen is een momentopname, de dikte van je vingers varieert namelijk van moment tot moment. Onder invloed van verschillende omstandigheden zoals warmte en kou, hormonen, zwangerschap, zware arbeid, ziekten en het gebruik van bepaalde medicatie kan de dikte van de vinger af- of juist toenemen.

Hiermee is het kiezen van de juiste maat dus vrij lastig en zal je ring de ene keer beter om je vinger zitten dan de andere keer.

Wij vertellen dit ook altijd aan klanten bij het passen en de maat nemen van de trouwringen. Het tijdstip waarop je ringen komt passen is al één ding waar we rekening mee moeten houden bij het kiezen van de juiste maat. Hier komt dus een hoop ervaring om de hoek kijken.

Ringmaat trouwringen - Persoonlijke keuze

Al de bovenstaande aspecten neemt een adviseur van Circles mee in de overweging om de juiste maat te kiezen. Echter, een aspect weegt toch echt het zwaarst: de persoonlijke "smaak". De één wil nou eenmaal een ring die ietwat los zit en de ander één die strak zit.

Dit is een persoonlijke keuze waar wij als speciaalzaak geen verantwoording voor kunnen nemen. Als de klant later de maat weer wilt laten aanpassen, dan zijn deze kosten voor de klant. Wil je dit risico niet lopen, ga dan af op het advies van de adviseur.

Dan is er nog het probleem van de "knokkel", voornamelijk een veelvoorkomend fenomeen bij de heren. Wanneer de ring eenmaal over deze knokkel heen is, kan de ring ruim zitten. Ons advies: zorg ervoor dat de ring juist voorbij de knokkel prettig zit, ookal kost het soms wat moeite om deze over de knokkel te krijgen.

Sommige klanten gaan teveel uit van de maat van de vinger op dit 'knokkelpunt', maar maak de hand maar eens nat of pak een zeeppompje (wat wij bij Circles vaak doen) en probeer het dan nog eens. Je zult zien dat het dan vele malen makkelijker gaat!

Ook hebben we nog de rechte vinger, ook weer een aandachtspunt. Het gevaar van het verliezen van een ring bij een rechte vinger is vele malen groter dan het dragen van een ring om een vinger met knokel.

Het is dus van groot belang dat hierbij de maat ook secuur wordt genomen, rekening houdend met aspecten hierboven genoemd. Ook hier geldt uiteraard weer dat de klant koning is, alleen benadrukken we hier graag nogmaals dat luisteren naar het advies van de adviseur verlies of achteraf vermaakkosten kan voorkomen.

Ringmaat trouwringen - Lijnen

Ringmaat Trouwringen - Circles ZwijndrechtWe horen nogal eens dat de aanstaande bruid of bruidegom nog wat wilt afvallen voor de grote dag. Uiteraard heeft ook dat invloed op de maat. Zonder te lijnen kan het zijn dat tussen het moment van het kiezen van de maat en de aflevering van de ringen één of twee maten verschil voorkomt.

Als bij aflevering echter een verschil van 4 maten voorkomt, dan krabbel ik me dus achter de oren. Zeker wanneer de klant volhoud dat er niets in de situatie veranderd is. Dan neem ik dat maar voor lief, een tevreden klant is nu eenmaal meer waard dan een boze.

Gelukkig komen er op dit gebied bij ons weinig problemen voor en wat er niet goed gaat wordt altijd in goede harmonie opgelost. Ons advies is in elk geval: wil je afvallen, doe dit dan voordat je ringen op maat laat bestellen.

Ringmaat trouwringen - Vaseline!

Eindigend met het ultieme moment: het uitwisselen van de ringen tijdens de huwelijksplechtigheid. Daar sta je dan met een dikke "knokkel" waar de ring zeer moeizaam overheen gaat. Ook hier is een oplossing voor. Smeer voor je de ringen in het doosje doet wat vaseline aan de binnenkant en je zult zien dat het aanschuiven van de ringen dan ook veel makkelijker gaat. Want één ding moeten jullie op deze prachtige dag niet hebben, en dat is stress!

Kijk hier voor vragen over dragen van de trouwring links of rechts.

Nog vragen over de maat van trouwringen? Neem dan contact met ook met Circles Trouwringen, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

TOP