Trouwringen witgoud

Dé standaard trouwring, die bestaat niet meer. Circles trouwringen werkt daarom met veel verschillende soorten legeringen om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Zo werken wij met geel-, rood-, roségoud, platina, palladium, zilver-palladium, witgoud en combinaties hiervan.

Trouwringen witgoud- karaat

Trouwringen witgoud - Circles trouwringen

Witgoud is, zoals alle goudlegeringen, te krijgen in 9, 14 en 18 karaat. Het karaat geeft aan welk percentage puur goud in de ring verwerkt is. Zo is 9 karaat goud vervaardigd van 375/1000 puur goud. Bij 14 karaat is dit 585/1000 en bij 18 karaat 750/1000. De rest van de ring bestaat uit bijzet. De bijzet bepaalt de kleur en hardheid van de ring. Elke leverancier werkt met zijn eigen bijzet, welke meestal geheim wordt gehouden. Witgoud is geelgoud dat wit wordt gemaakt door de bijzet. Hiervoor wordt bijvoorbeeld mangaan gebruikt. Het grote nadeel van mangaan is dat ringen met deze bijzet na verloop van tijd gelig worden. Veel winkels verzuimen er helaas in dit bij de aankoop te vertellen. Dit is dus het grote nadeel van 'goedkope' witgouden ringen.

Trouwringen witgoud, hoe wordt geelgoud wit gemaakt?

Trouwringen witgoud - Circles TrouwringenBij Circles wordt geelgoud ten alle tijden met palladium wit gemaakt. Dit materiaal komt uit de platina reeks en is in koude vorm een hard materiaal, welke ervoor zorgt dat witgoud ook mooi wit blijft. Circles gaat daarbij altijd voor 20% palladium bijzet en levert hiermee de best kwalitatieve witgouden ringen die mogelijk zijn. Daarbij bieden we de mogelijkheid om voor 9 karaat witgoud te kiezen. Hoewel dit eigenlijk geen goud genoemd mag worden, omdat minder dan de helft puur goud gebruikt wordt, is dit een prima alternatief voor het duurdere 14 en 18 karaat goud. Naast onze prachtige trouwringen collectie hebben wij natuurlijk ook op het gebied van witgouden verlovingsringen veel te bieden!

Nog vragen over het materiaal witgoud? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

TOP