Geschiedenis2023-05-12T09:09:41+01:00

De geschiedenis van Circles Trouwringen

januari 1996

Circles geschiedenis

De geschiedenis van Circles Trouwringen gaat terug naar 1996, in een klein pandje aan het Veerplein No.14. Hier opende in dat jaar de eerste trouwringen speciaalzaak van Nederland. Op dat moment bestond dit fenomeen nog niet, een winkel met alleen trouwringen, die, toen al, op een pc aan te passen waren. Circles was zijn tijd dan ook ver vooruit. Het bleek vanaf het begin een succes te zijn, in een ruimte van niet meer dan 25 m2 werden aanstaande bruidsparen in alle rust geholpen bij het uitzoeken van een set prachtige ringen. Tot op de dag van vandaag komen er nog familie en bekenden van klanten uit deze begin periode.

kranten-artikel-met Herma-Circles Trouwringen-Zwijndrecht

juni 1996

De eerste Circles winkel is een feit!

Voorkant winkel Circles Trouwringen aan het Veerplein

januari 1999

De vingerafdruk

In 1999, na een bezoek aan een museum in Duitsland werd het idee geboren om in trouwringen de vingerafdruk van de partners te zetten. Dat was en is nog steeds een succes gezien de vele aanvragen voor dit product. De kwaliteit hiervan is bij Circles, door de vele jaren van ervaring ongeëvenaard te noemen.

Aparte trouwringen bij Circles Trouwringen

januari 2002

De overname

Herma de Nobel was vanaf het begin als bedrijfsleidster bij Circles betrokken, veel stellen zijn door haar aan een mooie set ringen geholpen, dit doet zij nog steeds met veel passie, elke dag. Het grote verschil nu is dat Herma, samen met haar man Wilfried sinds 2002 eigenaren zijn van Circles. Sinds die tijd is er veel veranderd. In 2005 zijn wij op het Veerplein van Pand veranderd, een grotere ruimte stond ons toen op No.10 ter beschikking.

Voorzijde winkel Circles Trouwringen in Zwijndrecht- 2003

januari 2010

De Configurator

Circles is altijd bezig met innovatie, in 2010 hebben wij de huidige configurator op de nederlandse markt geiintroduceerd. Een programma waarmee je tot in detail de ringen in kan bewerken cq samenstellen. De ringen kan je opslaan in jouw favorieten en vervolgens is het mogelijk om in de winkel, samen met een van ons de ringen te verfijnen en te bestellen.

De merken in de configurator zijn EGF ( Eduard G. Fidel ) en Sickinger. Met name het merk EGF, vanaf 1996 al het huismerk van Circles, is wat kwaliteit betreft niet te overtreffen!

Naast de configurator heeft Circles natuurlijk nog veel meer in huis zoals de merken: Edeldesign, Fischer, Gerstner, Ruesch, Vinx, etc. En natuurlijk de mogelijkheid om een eigen idee door onze goudsmid te laten vervaardigen. Ambacht staat bij ons hoog in het vaandel!

Niet slagen bij Circles is dus haast onmogelijk!

Herma aan het werk in de trouwring configurator met klanten

januari 2015

Genomineerd!

Door de NTBO wordt jaarlijks een Award uitgereikt bij verkiezingen van de beste speciaalzaak in de trouwbranche.

Circles heeft zich hier in 2015 voor opgegeven en werd verassend genomineerd als trouwringen specialist in 2015!

Iets waar wij uiteraard erg trots op waren. In 2016 kregen wij na deze verkiezingen een eervolle vermelding op het gebied van trouwringen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte wat 2017 ons op dit gebied gaat brengen!

Eervolle vermelding trouwringen specialist van The Dutch Wedding Awards

januari 2016

Terug op het oude nest

Na 10 jaar op No.10 liep ons huurcontract af, wat te doen? Ons pand op No.14 stond leeg. Gezien de huidige stand van zaken in de verhuur van panden in de detailhandel hebben wij toen besloten om No.14 helemaal uit te breken en er een mooie intieme winkel van te maken. Na ruim een jaar hard werken werd onze nieuwe winkel op 1 januari 2016 in gebruik genomen. De Circel is rond, terug waar het allemaal begon, op een prachtige plek met uitzicht over de Oude Maas naar Dordrecht!

Jullie zijn van harte welkom in onze winkel, waar jullie ook zullen ervaren dat het uitzoeken van trouwringen een heel bijzonder moment kan zijn waar jullie later nog met veel plezier aan terugdenken.

januari 2019

Provinciewinnaar Top Trouwbedrijven

In 2019 zijn wij genomineerd door Top Trouwbedrijven wat uiteindelijk heeft geresulteerd dat wij provinciewinnaar zijn geworden!

Logo top trouwbedrijven Award provincie winnaar

januari 2021

Verduurzamen

Naast dat we in 2019 al zonnepanelen hebben laten plaatsen, hebben we in 2021 om een steentje bij te dragen aan het klimaat vraagstuk alle verlichting vervangen voor LED verlichting.

Winkel interieur Circles Trouwringen

november 2021

25 jarig jubileum

November 2021, Circles Trouwringen viert haar 25 jarig jubileum!

Circles Trouwringen afbeelding website-25 jaar bestaan

november 2022

Provinciewinnaar Top Trouwbedrijven

In 2021 zijn wij genomineerd door Top Trouwbedrijven wat uiteindelijk heeft geresulteerd dat wij provinciewinnaar zijn geworden!

Toptrouwbedrijven award provincie winnaar

maart 2024

Winnaar Top Trouwbedrijven 2024

In 2024 zijn wij genomineerd door Top Trouwbedrijven wat uiteindelijk heeft geresulteerd dat wij winnaar zijn geworden!

Circles - winnaar Top Trouwbedrijven Award

Title

Go to Top