Circles Trouwringen

Platina trouwringen, een prachtig keihard edelmetaal!

Veel stellen kiezen bij de aanschaf van trouwringen voor rood-, geel- of witgoud. Gek genoeg wordt weinig naar platina trouwringen gevraagd. Waarschijnlijk heeft dit met twee factoren te maken: de onbekendheid met dit materiaal en de, overigens tegenwoordig niet meer geldende, gedachte dat platina té duur is. Graag laten we jullie kennismaken met dit materiaal.

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

De eigenschap van platina trouwringen

Platina is een schitterend edelmetaal, met een witgrijze kleur. Een metaal zoals goud of platina mag edel genoemd worden als het geen scheikundige verbinding met de buitenlucht aan gaat. Zilver is dus bijvoorbeeld geen edelmetaal, omdat dit zwart wordt en regelmatig gereinigd moet worden. Platina trouwringen hebben bovendien nog de positieve eigenschap dat het zeer hard is. Het is dus bij uitstek geschikt is voor het vervaardigen van ringen met een bewerking aan de buitenkant, bijvoorbeeld een gravure in eigen handschrift of de vingerafdruk.

River Platina erg hard en spierwit

De collectie van EGF, al 21 jaar het huismerk van Circles is uitgebreid met River Platin, een prachtig helder witte kleur. Platina 950 heeft een wat grijzere gloed over zich, ook prachtig natuurlijk. Maar voor bruidsparen die graag een echt prachtige witte ring willen is er nu naast gerodineerd witgoud de keuze uit River platina. Net zo mooi wit als een gerodineerde witgouden ring alleen veel harder en het voordeel dat het wit ook door en door is, wat bij gerodineerd witgoud niet zo is. Het soortelijk gewicht is ook een stuk hoger waardoor je dan ook “echt een ring” in je handen hebt!

Prijzen van platina

Er wordt vaak gedacht dat platina trouwringen onbetaalbaar zijn. Tegenwoordig is niets minder waar. Dit komt omdat de goudprijzen op dit moment ‘sky high’ zijn, zo hoog als ze tegenwoordig zijn is in de geschiedenis nog niet eerder voorgekomen. Op dit moment is de goudprijs per gram ongeveer gelijk aan die van platina. In verhouding in het dus een mooie optie om in plaats van witgoud voor platina trouwringen te kiezen. Je hebt dan een top ring met een enorme hardheid in je bezit, beter kan niet!

Bewerken van Platina

Het bewerken van platina trouwringen is voor veel goudsmeden lastig door de enorme hardheid. In het productie proces bij Circles wordt gebruik gemaakt van computer gestuurde draaibanken. De afwerking geschiedt met de hand door de goudsmeden. Dit gebeurt ook bij het zetten van diamanten en het het bewerken van het oppervlak.

Ontwerp zelf platina trouwringen

Circles werkt sinds 2010 met de trouwringen configurator: een bewerkingsprogramma dat zijn weerga niet kent. Alles aan jullie ringen is aan te passen: dikte, breedte, diamanten, kleur, noem maar is. De meeste ringen in dit systeem zijn ook in platina te vervaardigen. Ga aan de slag, ontwerp, en vind zo jullie droomringen! Kortom: vraag bij het uitkiezen van trouwringen ook eens naar platina. Jullie krijgen hier beslist geen spijt van!

Bestellen van Platina trouwringen

Wij nodigen u uit om de collectie’s Platina trouwringen van Circles eens in het echt te komen bekijken. Samen met één van ons krijgt u een deskundig advies en gaan wij met u op zoek naar dé unieke trouwringen, u gaat ze tenslotte een leven lang dragen! U vindt ons aan het Veerplein No.14 in Zwijndrecht, een prachtige plek met uitzicht over de Oude Maas naar Dordrecht. U kunt een afspraak maken online via de planner of door te bellen met 078-6200966.

Tot ziens,

Herma en Wilfried de Nobel