Circles Trouwringen

Trouwringen en diamant

Trouwringen en diamanten – twee tijdloze symbolen van liefde en verbintenis, samengebracht in een prachtige harmonie. In het licht van de eeuwigheid schittert elke facet van een zorgvuldig gezette diamant, een stralende herinnering aan de schoonheid en de kracht van de liefde die twee mensen verbindt. Een trouwring, sierlijk gevormd uit het puurste edelmetaal, is een ononderbroken cirkel – een symbool van eeuwige liefde en trouw. Wanneer een diamant wordt toegevoegd, een van de hardste en meest duurzame stoffen op aarde, wordt het een verpersoonlijking van onverwoestbare toewijding.

In de dans van licht en schaduw, is de schittering van een diamant ingelegd in een trouwring of verlovingsring, en zien we de reflectie van een liefdesverhaal – vol met beloften, dromen en een oneindige toekomst samen. Het is meer dan een sieraad, het is een romantisch symbool dat liefde spreekt in een taal die het hart alleen begrijpt. Zoals de natuur diamanten in de loop van de tijd met zorg en geduld vormt, streven we ernaar bij Circles Trouwringen en verlovingsringen om deze edelstenen te gebruiken om het tijdloze verhaal van uw liefde te vertellen.

Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Ontstaan, vindplaats en winning van diamant

Diamanten, het ultieme symbool van eeuwige liefde, worden gevormd in de verborgen diepten van onze aarde. Onder intense druk en verzengende hitte, ver onder de oppervlakte, ontstaan deze adembenemende juwelen. Wanneer vulkanen met verbluffende kracht uitbarsten, brengen ze deze edelstenen vanuit de diepten naar het aardoppervlak. Een van de meest beroemde bronnen van deze begeerlijke juwelen is de Kimberley mijn in Zuid-Afrika. Het is hier dat de term ‘Kimberliet pijpen’ zijn oorsprong vindt, vernoemd naar de diepe kanalen waaruit de kostbare stenen worden ontgonnen. Deze pijpen dienen als een poort, een pad waardoor de aarde haar verborgen schatten naar ons brengt, om te worden omgevormd tot symbolen van onze diepste en meest duurzame liefde. Bij Circles Trouwringen begrijpen ze dat een diamant meer is dan alleen een edelsteen; het is een symbool van onverwoestbare liefde en een tijdloze herinnering aan een bijzondere verbinding. Dit respect en waardering voor de diepere betekenis van diamanten wordt weerspiegeld in hun zorgvuldige selectie van deze edelstenen.

Diamantvormen-Circles Trouwringen

Diamant in trouwringen, de kwaliteit

De kwaliteit van diamant wordt bepaald door de 4C’s:

Cut, wat verwijst naar de slijpvorm;

Carat, wat verwijst naar het gewicht. 1 caraat weegt 0,2 gram;

Clarity, wat verwijst naar de helderheid;

Colour, wat verwijst naar de kleur van de diamant.

Deze 4C’s bepalen ook de prijs van diamant. Hoe zuiverder de diamant, des te kostbaarder deze is.

Trouwringen gekleurde diamant-Circles Trouwringen

De kleur van diamant

Diamanten variëren in kleur van volledig kleurloos tot licht geel of bruin, en deze worden beoordeeld op een kleurenschaal die is vastgesteld door het Gemological Institute of America (GIA). De schaal begint bij D (absoluut kleurloos) en loopt tot Z (licht geel of bruin). Hoe dichter een diamant bij kleurloos is, hoe zeldzamer en waardevoller deze is.

“Fancy Color diamanten”

Daarnaast bestaan er zeldzame gekleurde diamanten, bekend als “Fancy Color Diamonds”. Deze diamanten kunnen blauw, rood, groen, geel, roze en zelfs zwart zijn. De kleur in deze diamanten wordt veroorzaakt door verschillende elementen. Zo wordt blauw veroorzaakt door de aanwezigheid van boor, geel door stikstof en groen door blootstelling aan natuurlijke radioactieve straling.

gekleurde diamant-Circles Trouwringen

waardevoller dan hun kleurloze tegenhangers

De intense kleur en zeldzaamheid van Fancy Color Diamonds maken ze vaak waardevoller dan hun kleurloze tegenhangers. In feite kunnen sommige extreem zeldzame kleuren, zoals rood en blauw, astronomische prijzen op veilingen bereiken. Het is een fascinerend spectrum van kleur in een wereld die vaak wordt geassocieerd met zuivere transparantie.

Slijpvorm van diamanten

De glinstering van een diamant, de manier waarop het licht vangt en weerkaatst, wordt ook wel het ‘vuur’ van de diamant genoemd. Dit fascinerende vuur wordt bepaald door de slijpvorm van de diamant. Bij Circles Trouwringen presenteren we u een betoverende keuze aan slijpvormen: van de schitterende brilliant tot de elegante baquette, de klassieke ovaal, de moderne princess, de sierlijke peer, de stijlvolle emerald of zelfs de romantische hartvorm. Het brilliant slijpsel, met zijn 56 zorgvuldig geslepen facetten, staat bekend om zijn adembenemende ‘vuur’. Het is een slijpsel dat het licht op zo’n manier breekt dat het een ongeëvenaarde glinstering teweegbrengt.

Wij begeleiden u bij uw keuze van de perfecte diamant

Bij Circles Trouwringen staan we klaar om u te begeleiden bij het kiezen van uw perfecte diamant. We zetten deze kostbare juwelen in een verscheidenheid aan modellen en in goudtinten die uw persoonlijkheid weerspiegelen, zoals warm rood, zonnig geel, koel wit of zacht rosé. Bij de levering van uw trouwringen en diamanten bieden we u een certificaat aan. Dit document bevestigt de specificaties van uw ringen en geeft de kwaliteit van uw gekozen diamanten weer, een extra garantie voor uw waardevolle aankoop.

Trouwringen diamant-Circles Trouwringen Zwijndrecht

Circles levert ‘conflictvrije’ diamanten met respect voor mens en natuur

Bij Circles Trouwringen begrijpen ze dat ware schoonheid niet ten koste gaat van ethiek. Ze streven ernaar om niet alleen prachtige trouwringen te creëren, maar ook om dit te doen op een manier die respectvol en verantwoordelijk is. Een belangrijk aspect hiervan is hun gebruik van bloedvrije diamanten. ‘Bloedvrije’ diamanten, ook wel conflictvrije diamanten genoemd, zijn diamanten die zijn gedolven op een manier die mensenrechten respecteert, zonder bij te dragen aan conflicten of geweld. Deze diamanten worden op een eerlijke en transparante manier verhandeld, waardoor de inkomsten die ze genereren bijdragen aan de ontwikkeling en groei van de mijnwerkersgemeenschappen.

Responsible Jewellery Council (RJC)

Circles is trots op het feit dat hun leverancier is aangesloten bij de Responsible Jewellery Council (RJC), een internationale organisatie die normen stelt voor ethische, sociale en milieupraktijken binnen de sieradenindustrie. Dit betekent dat u met vertrouwen een ring bij Circles kunt uitkiezen, wetende dat elke diamant ethisch is verkregen en dat het milieu is gerespecteerd tijdens het gehele proces. Bij Circles Trouwringen staat niet alleen liefde centraal in hun sieraden, maar ook respect en zorg voor onze wereld en haar inwoners. Ze streven ernaar om de schoonheid van de liefde te vieren, terwijl ze ook een positieve bijdrage leveren aan onze wereld.

Moissaniet een mooi alternatief voor diamant in trouwringen

Overweegt u een alternatief voor traditionele diamanten? Laat u dan betoveren door de schoonheid van moissaniet. Dit prachtige juweel wordt bijzonder aantrekkelijk als u grote diamanten in uw ring wilt. Moissaniet maakt uw ring niet alleen betaalbaarder, maar blijft net zo schitterend. Qua hardheid gaat moissaniet de concurrentie met diamant gemakkelijk aan. Wees niet terughoudend om ernaar te vragen; het kan net het verschil maken dat u zoekt! Als uw hart toch uitgaat naar diamanten, weet dan dat Circles Trouwringen zich committeert aan ethische bronnen. We werken uitsluitend met diamanten afkomstig uit conflictvrije gebieden.

Heeft u nog vragen over diamanten of moissaniet? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of maak online een afspraak. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op uw reis naar de perfecte trouwring!

Herma-en-Wilfried-eigenaren-Circles-Trouwringen-in-Zwijndrecht
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen