Circles Trouwringen

Trouwringen en diamant

Diamant is het hardste materiaal wat in de natuur voorkomt en bestaat uit koolstof atomen. Het is een transparant kristal met een hoge brekingsindex, waardoor het zonlicht al naar gelang de slijpvorm prachtig gebroken wordt. Door haar enorme hardheid wordt diamant ook gebruikt in de industrie voor boren, polijsten en snijden.

Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Ontstaan, vindplaats en winning van diamant

Diamanten worden diep onder het aardopper vlakte gevormd onder immense druk en zeer hoge temperaturen. Door uitbrekende vulkanen wordt dit gesteente uiteindelijk naar de oppervlakte van de aarde gebracht. Een bekende mijn is de Kimberly in Zuid-Afrika. Hier zijn ook de Kimberliet pijpen naar vernoemd, de gangen waaruit het gesteente wordt gedolven.

Diamantvormen-Circles Trouwringen

Diamant in trouwringen, de kwaliteit

De kwaliteit van diamant wordt bepaald door de 4C’s:

  • Cut, wat verwijst naar de slijpvorm;
  • Carat, wat verwijst naar het gewicht. 1 caraat weegt 0,2 gram;
  • Clarity, wat verwijst naar de helderheid;
  • Colour, wat verwijst naar de kleur van de diamant.

Deze 4C’s bepalen ook de prijs van diamant. Hoe zuiverder de diamant, des te kostbaarder deze is.

Kleuren diamant-Circles Trouwringen-Zwijndrecht

De kleur van diamant

De kleur van diamant loopt van het fijnste wit (D) tot aan licht geel (P-Z). Hoe kleurlozer de diamant, des te kostbaarder deze is.

Slijpvorm van diamanten

De slijpvorm bepaalt de breking van het licht, ook wel het vuur van de diamant genoemd. Circles trouwringen biedt verschillende slijpvormen waaruit u uit kunt kiezen: brilliant, baquette, ovaal, princess, peer, emerald of hart. Het brilliant slijpsel heeft het meeste “vuur” in zich, doordat de speciale slijpvorm met 56 facetten het licht prachtig terugkaatst. Circles kan u goed adviseren bij de keuze van de diamanten. Wij zetten deze in verschillende modellen en in verschillende kleuren goud zoals rood, geel, wit of rosé. Bij aflevering van de trouwringen en diamant krijgt u een certificaat mee waarop de gegevens van de ringen staan en ook de kwaliteit van de diamanten wordt aangegeven.

Moissaniet een mooi alternatief voor diamant in trouwringen

Dan is er ook nog een alternatief voor diamanten: moissaniet. De keuze hiervoor wordt echter pas interessant wanneer u grote stenen in de ring wilt. Uw ring wordt met moissanier beter betaalbaar en zeker zo mooi. De hardheid doet niet onder voor diamant. Schroom niet om hiernaar te vragen, het kan voor u wellicht het verschil maken! Kiest u toch voor diamant dan is het belangrijk om te weten dat Circles alleen met diamanten werkt die uit conflict vrije geboden komen!

Nog vragen over diamant? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Herma-en-Wilfried-eigenaren-Circles-Trouwringen-in-Zwijndrecht
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen