Wat is een ring met vingerafdruk?

Wat is een ring met vingerafdruk? Omdat wij regelmatig deze vraag krijgen hebben wij dit artikel geschreven. Graag vertellen wij u meer over de achterliggende techniek, hardheid, modellen, prijzen en mogelijkheden van een ring met vingerafdruk.

slijtage van ring met vingerafdruk - Circles

Alvast inspiratie opdoen? Vraag de brochure aan!

De techniek van het zetten van de vingerafdruk in de ring

Trouwringen Zeeland - vingerafdruk met slijtage - de vingerafdrukring - Circles

De vraag wat is een ring met vingerafdruk lijkt heel simpel: u kiest een ring, plaats een vingerafdruk en laat deze in de ring laseren. Dit procedé is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Bovendien zijn er drie verschillende manieren om een vingerafdruk in ringen te zetten. Zo kan de afdruk worden gegraveerd, gegoten door middel van een wasafdruk of gelaserd. Bij Circles is het mogelijk om de vingerafdruk in de ring  te laten laseren. De afdruk staat er dan vlijmscherp in. Het nadeel van gietringen is dat zij minder hard zijn en de gravure veel grover.

Wat is de hardheid van een  een ring met vingerafdruk

De kwaliteit van een ring met vingerafdruk wordt mede bepaald door de hardheid. Het procedé van de verschillende legeringen bij Circles is zo geoptimaliseerd dat de ringen in geel-, wit-, rood- of roségoud enorm sterk zijn. Hoewel de vingerafdruk hier goed in uitkomt en ook goed in blijft zitten, adviseren wij in in het geval van witgoud nog liever platina, river platina of palladium. Platina is een knalhard witgrijs edelmetaal. Palladium heeft ongeveer dezelfde chemische structuur als platina en is ook erg hard, alleen goedkoper dan platina. Deze hardheid zorgt ervoor dat de ring minder snel slijt.

WAt is een ring met vingerafdruk? - Vingerafdruk ring - Circles Trouwringen

Welke modellen zijn er mogelijk?

Wat is een ring met vingerafdruk?

U heeft bij Circles een oneindige keuze uit  modellen ringen om de vingerafdruk in te zetten: bol, hol, recht en nog veel meer. Ook de breedte en dikte is aan te passen. Ga echter bij een ring met vingerafdruk altijd uit van een minimale breedte van 4,5 milimeter. Daarnaast is het mogelijk om uit combinaties van verschillende kleuren goud te kiezen, met of zonder diamantjes. De diamanten kunnen aan de bovenkant van de ring geplaatst worden. Nog mooier is het echter om de diamanten aan de zijkant van de ring te zetten. In principe is de afdruk in elk soort ring aan de binnenzijde te plaatsen.

Wat kost een ring met vingerafdruk?

Vanwege de veelheid aan keuzes, bepaalt u in feite zelf wat de ring mag kosten. Enkele aspecten die u hierin mee moet nemen zijn de breedte en dikte van de ring de legering en het materiaal waarvan deze gemaakt wordt. Wel of geen diamanten maakt natuurlijk ook een verschil in prijs. Wij garanderen dat Circles de scherpste prijzen hanteert in vergelijking van dit product in dezelfde kwaliteit!

Trouwringen Zeeland - vingerafdruk met slijtage - de vingerafdrukring - Circles

De mogelijkheden in ringen met een vingerafdruk

Een vingerafdruk hanger met jullie unieke afdruk

Vaak wordt de vingerafdruk horizontaal in de ring gelaserd. Het is ook mogelijk om deze in verschillende vormen te laten zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hartvorm, of twee halve harten die samen één vormen. Zoals gezegd kan dit in ringen gezet worden, maar ook het laseren van de vingerafdruk in hangers, plaatarmbanden of manchetknopen behoren tot de mogelijkheden.  ( een leuk aandenken aan uw huwelijksdag! ) Daarnaast kunnen deze sieraden in verschillende materialen en legeringen geleverd worden.
Nog vragen over wat is een ring met vingerafdruk? Belt u dan met 078-6200966 of vul ons contact formulier in.

Circles Trouwringen specialist - Herma en Wilfried de Nobel - Circles Trouwringen
TOP