Ring met vingerafdruk?

Ring met met vingerafdruk roodgoud - Circles TrouwringenOmdat wij regelmatig de vraag krijgen wat een ring met vingerafdruk nu eigelijk is, hebben wij dit artikel geschreven. Graag vertellen we je meer over de achterliggende techniek, hardheid, modellen, prijzen en mogelijkheden van een ring met vingerafdruk.

Ring met vingerafdruk- techniek

Het principe van de ring met vingerafdruk lijkt heel simpel: je kiest een ring, zet een vingerafdruk en laat deze in de ring laseren. Dit procedé is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Bovendien zijn er drie verschillende manieren om een vingerafdruk in ringen te zetten. Zo kan de afdruk worden gegraveerd, gegoten door middel van een wasafdruk of gelaserd. Deze laatste optie hanteert Circles, omdat dit verreweg de beste kwaliteit levert.

Ring met vingerafdruk-hardheid

Ring met vingerafdruk - Circles ZwijndrechtDe kwaliteit van een ring met vingerafdruk wordt mede bepaald door de hardheid. Het procedé van de verschillende legeringen bij Circles is zo geoptimaliseerd dat de ringen in geel-, wit-, rood- of roségoud enorm hard zijn. Hoewel de vingerafdruk hier goed in uitkomt en ook goed in blijft zitten, adviseren wij in in het geval van witgoud nog liever platina of palladium. Platina is een knalhard witgrijs edelmetaal. Palladium heeft ongeveer dezelfde chemische structuur als platina en is ook erg hard, alleen goedkoper dan platina. Deze hardheid zorgt ervoor dat de ring minder snel slijt.

Ring met vingerafdruk- profielen

Ring met vingerafdruk in geelgoud - Circles ZwijndrechtJullie hebben bij Circles een oneindige keuze in profielen om de vingerafdruk in ringen te zetten: bol, hol, recht en nog veel meer. Ook de breedte en dikte zijn aan te passen. Ga echter bij een ring met vingerafdruk altijd uit van een minimale breedte van 4,5 milimeter.

Ring met vingerafdruk- prijzen

Vanwege de veelheid aan keuzes, bepalen jullie in feite zelf wat de ring mag kosten. Enkele aspecten die je hierin mee moet nemen, is de breedte en dikte van de ring en de legering en het materiaal waarvan deze gemaakt wordt.

Ring met vingerafdruk- Meerdere mogelijkheden

Ring met met vingerafdruk - Circles Trouwringen ZwijndrechtVaak wordt de vingerafdruk horizontaal in de ring gelaserd. Het is ook mogelijk om deze in verschillende vormen te laten zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hartvorm, of twee halve harten die samen één vormen. Zoals gezegd kan dit in ringen gezet worden, maar ook het laseren van de vingerafdruk in hangers, plaatarmbanden of manchetknopen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen ook deze sieraden in verschillende materialen en legeringen geleverd worden.

Nog vragen over de vingerafdruk? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

Ring met vingerafdruk - Eigenaren Herma en Wilfried de Nobel van Circles Trouwringen

TOP