Witgouden trouwringen, wat is er allemaal mogelijk?

Veel a.s. bruidsparen die voor witgouden trouwringen kiezen realiseren zich niet dat ook hier veel keuze mogelijkheden in zijn zoals bijvoorbeeld 9, 14 of 18 karaat. Maar ook de mogelijkheid van rhodineren of niet rhodineren. Of toch maar palladium of platina?

Benieuwd waar je uit kunt kiezen? Lees dan verder voor de verschillende witgouden trouwringen!

Alvast inspiratie opdoen? Vraag de brochure aan!

Acredo trouwringen met prachtige zetting van 13 diamanten

Witgouden trouwringen

Witgoud wordt niet gedolven. Het is geelgoud vermengd met andere materialen de bijzet genaamd. De bijzet kan bestaan uit bijvoorbeeld zilver en palladium. Deze materialen zorgen ervoor dat de ring mooi wit wordt. Met name het palladium. Er is bij Circles een keuze uit 14 of 20 % palladium. Hoe meer palladium hoe witter de ringen. Er is echter nog een voordeel aan palladium, het maakt de ringen ook hard. Dit komt doordat palladium bijna dezelfde chemische structuur heeft als platina. Witgoud kan geleverd worden in verschillende gehaltes zoals 9, 14 , 18 of 20 karaat. Naar mate het getal hoger wordt stijgt het goud gehalte. Zo heeft 14 karaat een goudgehalte van 585/1000 18 karaat daar in tegen een gehalte van 750/1000, de rest is bijzet. 9 karaat mag in Nederland officieel geen goud worden genoemd maar i.v.m. de hoge goudprijzen is het momenteel een aantrekkelijk alternatief. Witgoud is van zichzelf niet echt wit, er ligt een ietwat grijzige gloed over, vandaar dat er ook wel de term grijsgoud genoemd wordt.

Witgouden trouwringen: Gerodineerd

Rhodium wordt gewonnen uit platina erts en is een erg hard materiaal en heeft chemische overeenkomsten met platina maar de dichtheid is hoger. Rhodium heeft goede licht weerkaatsende eigenschappen. Het wordt onder andere gebruikt om platina en palladium harder te maken. De kleur is zilverwit. Deze twee eigenschappen de hardheid en de mooie witte uitstraling maakt dat het gebruikt wordt om een laagje hiervan over het witgoud aan te brengen het zogenaamde rhodineren. Gouden trouwringen die dus een echte harde witte uitstraling hebben zijn dus behandeld met rhodium. Ondanks de hardheid kan het laagje er op termijn wel afslijten, opnieuw rhodineren is natuurlijk altijd mogelijk. Wil je dit niet, kies dan voor de optie zonder zoals hiervoor beschreven.

Witgouden trouwringen met rondom 47 diamanten van elk 0.01ct - Circles ringenspecialist
Witgouden ringen

Witgouden trouwringen: Palladium

Gaan jullie voor witgouden trouwringen dan is er ook nog de keuze uit palladium. Zoals hiervoor beschreven wordt palladium dus gebruikt om geelgoud wit te maken. Palladium wordt echter ook in zijn pure vorm gebruikt om trouwringen uit te vervaardigen. Het voordeel is dat het een mooie witte uitstraling heeft en erg hard is. Palladium komt n.l. uit de platina reeks, een erg hard materiaal. Uitermate geschikt voor inscripties en bijvoorbeeld de vingerafdruk in de ringen. Deze afdruk zal minder aan slijtage onderhevig zijn.

Witgouden trouwringen: Platina

Is de keuze op witgoud gevallen maar willen jullie een hard materiaal wat minder aan slijtage onderhevig is? Dan adviseer ik om voor platina te kiezen. Een ring van 950/1000 platina is kostbaarder dan witgoud maar je hebt een ring in handen die erg lang mooi zal blijven. Het materiaal is herkenbaar aan het soortelijk gewicht, dit is stukken hoger dan witgoud. Neem maar eens een witgouden ring in de ene hand en een platina in de andere, dan pas merk je het grote verschil. De uitstraling is wel anders, het heeft een bijzonder mooie grijs witte gloed. Gepolijst vind ik persoonlijk de schoonheid van dit materiaal het beste tot zijn recht komen. Ook met de vingerafdruk of andere inscriptie of afbeelding is dit een uitstekende keuze.

Trouwringen rondom gezet met 56 briljanten van 0.005ct
Trouwringen palladium 585 – 9 kt witgoud met wrijfzetting

Witgouden trouwringen: Kleurvariaties

Zoals in voorgaande beschreven is er nogal wat keuze als jullie voor witte trouwringen kiezen, witgoud, grijsgoud, palladium of platina behoren tot de mogelijkheden. Er zijn echter nog tal van andere kleur variaties mogelijk. Zo hebben wij de collectie Black and White in huis waarbij 9 karaat witgoud gecombineerd wordt met palladium 600. Dus 600/1000e palladium en de rest bijzet. Dit maakt dat het materiaal een stuk donkerder wordt. Ook is het mogelijk om een trouwring helemaal in palladium 600 te laten maken.

Afspraak maken om de mogelijkheden door te nemen

Het zal jullie misschien duizelen bij het lezen van al deze mogelijkheden, daarom nodigen wij je graag uit om al deze materialen en kleurvariaties in het echt te komen bekijken en te zien welke kleuren het beste aan jouw hand staan. Ook is het grappig om het verschil te ervaren in gewicht tussen witgoud en platina!

Wij staan tot jullie beschikking om samen te kijken naar de mogelijkheden en of er voor jullie de trouwring bijzit waar je naar op zoek bent.

Wellicht vind je dit ook interessant!

TOP