Circles Trouwringen

Platina een prachtig edelmetaal

Platina een prachtig edelmetaal, maar voor veel mensen de grote onbekende. Relatief weinig mensen maken gebruik van platina trouwringen, we kiezen in plaats daarvan juist meer voor rood-, geel- of witgoud. Dat is op zich vreemd, aangezien ook platina zich uitstekend laat lenen voor de creatie van prachtige trouwringen. Veel mensen denken nog altijd dat platina een enorm dure keuze vormt, terwijl een andere groep niet goed bekend is met dit materiaal.

Platina trouwringen-diamant in semi spanzetting-collectie Circles Trouwringen

Platina een prachtig edelmetaal voor trouwringen

Platina trouw- of verlovingsringen hebben een prachtige uitstraling, mede dankzij de wat witgrijze kleur. Platina is een edelmetaal, net als goud, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld zilver. We mogen een metaal ‘edel’ noemen op het moment dat het geen scheikundige verbinding aangaat met de buitenlucht. Zilver doet dit wel, aangezien dat zwart wordt en je het regelmatig dient te reinigen. Dit is bij platina trouwringen niet het geval.

Daarnaast is platina van zichzelf zeer hard, waardoor het materiaal zich goed laat lenen voor de mooiste trouwringen. Uiteraard kunnen we bij Circles zorgen voor bijvoorbeeld een gravure in een eigen handschrift of een vingerafdruk in het materiaal, om het persoonlijk te maken.

Platina is goed betaalbaar

Wist je dat platina tegenwoordig over het algemeen goed betaalbaar is? Dit heeft vooral te maken met de hoge goudprijzen. Platina is nog steeds wel kostbaarder dan goud maar stukken minder dan jaren geleden. Kies je voor platina dan kies je voor een kwalitatief top product met een enorme hardheid en een hoog soortelijk gewicht.

Platina trouwringen een prachtig edelmetaal collectie Circles-Trouwringen

Platina bewerking

We kunnen platina trouwringen bij Circles goed bewerken, omdat we gebruik maken van computer-gestuurde draaibanken. Hier zijn niet alle goudsmeden toe in staat, wat bijdraagt aan de relatieve onbekendheid van dit materiaal voor het gebruik in trouwringen. De afwerking geschiedt net als bij het zetten van diamanten en het bewerken van het oppervlakte wel met de hand, om een hoge mate van detail te realiseren.

Platina ringen ontwerpen bij Circles

Wil je zelf platina trouwringen ontwerpen? Dat kan bij Circles, door gebruik te maken van de handige trouwringen configurator. Je zorgt er daarmee voor dat je de ringen zelf kunt ontwerpen, door de dikte, breedte, diamanten en kleur aan te passen, naast verschillende andere eigenschappen. Creëer zelf jullie droomringen, die wij eventueel nog voor jullie kunnen verfijnen.

Wil je meer weten over platina trouwringen of eens een afspraak maken om dit materiaal beter te leren kennen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je er uiteraard graag meer over!

Deel dit bericht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen