Circles Trouwringen

Trouwringen vergelijken is het vergelijken van Appels met peren!

Het vergelijken van trouwringen is het vergelijken van appels en peren. Bij het uitzoeken van trouwringen zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Deze zaken hebben betrekking op de kwaliteit maar zeker ook op de prijs. Zo is de legering van een ring een samenstelling van materialen zoals goud met zilver, koper of palladium. 14 karaat goud bestaat uit 585/1000 goud en de rest is bijzet zoals dus gezegd zilver, koper of palladium. 18 Karaat daar in tegen bestaat uit 750/1000 goud en de rest bijzet. Wat je aan de buitenkant van een ring kan zien is de dikte en de breedte van de ring. Deze twee zaken bepalen het gewicht van de ringen ( dus ook deels de prijs). Trouwringen worden aangeschaft voor de rest van je leven, het is daarom van belang dat de ringen niet te dun zijn. Breedte daar in tegen is een kwestie van smaak. De kleur daar is ook een keuze in te maken, geel-, wit– of roodgoud is een kwestie van smaak. Echter hoe de ring is samen gesteld is wel degelijk belangrijk!

De materialen die de kleur aan de ring geven en o.a. de hardheid bepalen is de bijzet. Bij 14 karaat gouden ringen is 585/1000 puur goud en de rest is bijzet, dit kan zijn: zilver, palladium, koper, mangaan etc. Zilver, mangaan en palladium maken ringen witter, koper kan geelgouden ringen een rosé of rode kleur geven.  Bij geelgouden ringen wordt de ring geler naarmate het goud gehalte hoger wordt. Door de hoge goudprijzen is er momenteel ook de keuze uit 9 karaat goud, een aardig alternatief, alleen mag dit in Nederland officieel geen goud genoemd worden. Daarnaast kan er ook voor platina of River platina  gekozen worden, een prachtig keihard materiaal met een hoog soortelijk gewicht. River platina is in vergelijking met platina spierwit, erg mooi!

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Witgoud

Het witgoud kan op verschillende manieren wit gemaakt worden, o.a. met nikkel, mangaan of palladium. Ook dit is niet aan de buitenkant zichtbaar. Nikkel wordt zo goed als niet meer gebruikt i.v.m. de nikkel allergie waar veel mensen last van hebben. Mangaan is een alternatief, in ieder geval een stuk goedkoper, maar …. na een jaar beginnen de ringen langzaam geel te worden, ook iets waar je natuurlijk niet blij van wordt. Bij Circles is er de keuze uit 11 of 20% palladium, dit materiaal heeft bijna dezelfde chemische structuur als platina. Hierdoor worden de ringen hard, maar ook mooi wit, en dat blijven ze. Er wordt bij ons standaard gekozen voor 20%, wel wat kostbaarder maar kwalitatief het beste wat er is. Dus ook in witgoud is het vergelijken tussen appels en peren, de verschillen zijn groot.

Trouwringen Signs of Love-Ruesch-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Rood en roségoud

Rood en roségoud daar wordt koper en zilver aan toegevoegd. Roodgoud wat meer koper dan bij roségoud. In combinatie met witgoud geeft dit een prachtige uitstraling. In rood- of roségoud gematteerde ringen komt het kleur verschil het beste tot zijn recht. ook prachtig om te combineren met rood- of roségoud is Carbon. Carbon is knalhard en heeft vaak een erg mooi patroon. In onze exclusieve collectie trouwringen hebben wij ook ringen van roségoud met keramiek. Prachtig onderscheidende modellen van Elise. Neem eens een kijkje in onze configurator, hier is het mogelijk om de modellen in kleur aan te passen, zo kan je dus alle modellen uitvoeren in rood en roségoud of een combinatie hiervan.

Diamanten

Waar ook op te letten valt dat zijn de diamanten in de trouwringen, ook hier is nogal wat kwaliteit verschil. Zo zijn er loep zuivere diamanten, zonder insluitsels en bijvoorbeeld VS,VSI en VVS dit zijn diamanten met kleine insluitsels. Ook in de kleur van diamanten is veel verschil. Voor meer informatie lees hier verder.
De kwaliteit van de zetting is ook belangrijk, het materiaal waar de zetting uit is vervaardigd maar zeker zo belangrijk diegene die de zetting maakt en de diamant zet. Het risico van verliezen is bij een slecht gezette diamant erg groot. Wij adviseren so wie so één maal per jaar de zetting te laten controleren. Door stoten kan de zetting beschadigen, als een diamant eenmaal los zit is het risico van verliezen groter.

Circles Trouwringen specialist

Uit het voorgaande blijkt dus dat er nogal wat zaken zijn waarop te letten. Ga dus niet alleen af op de prijs van een product wat je de rest van je leven gaat dragen. Zoek een speciaalzaak met deskundige mensen die je alles over de voor en tegens kunnen vertellen en die tijd in jullie willen investeren. Sta je binnen 20 minuten weer buiten dan klopt er iets niet. Bij Circles zijn jullie welkom van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Hiernaast is het ook mogelijk om buiten deze tijden online een afspraak te maken op een moment dat het jullie het beste uitkomt. Wij adviseren om voor de zaterdag een afspraak te maken, het kan dan druk zijn.

Nog vragen over het vergelijken van Appels met Peren in de trouwringen branche? Bel gerust met 078-6200966 of vul het contact formulier in.

Tot ziens op het Veerplein in Zwijndrecht!

Herma en Wilfried-eigenaren Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen