Legeringen

 

Legeringen - Circles;es trouwringenLegeringen zijn samenstellingen van materialen waaruit een ring is opgebouwd. Dat kan bijvoorbeeld zijn goud met zilver of palladium, je krijg dan witgouden trouwringen. Als goud met koper wordt vermengd krijg je roodgoud of roségoud.Het goudgehalte bepaald de bijzet. Dat wil zeggen: de hoeveelheid puur goud in verhouding met het zilver, palladium, koper of andere bijzet. Zo is 14 karaat goud 585/1000e puur goud en is de rest bijzet.

Mogelijkheden

Legeringen witgouden verlovingsring - Circles TrouwringenOp dit moment is de goudprijs erg hoog, waardoor veel mensen denken dat het niet voor iedereen mogelijk is om de ring van je dromen te kiezen. Circles trouwringen heeft hier echter een oplossing op gevonden! Zo kun je bijvoorbeeld voor een ander materiaal cq legering dan witgoud kiezen. De meeste witgouden ringen zijn namelijk ook in palladium te leveren, een hard wit edelmetaal welke veel lijkt op witgoud. Hiernaast werken wij ook vaak met het materiaal zilver-palladium: zilver dat gelegeerd is met palladium. Door deze vermening blijft het zilver mooi, butst het niet en slaat het niet zwart uit. Prijs technisch mooie alternatieven voor witgoud en waar de kwaliteit altijd voorop blijft staan.

Geelgouden trouwringen

Wil je voor geelgoud of bi-color gaan, dan is het ook mogelijk om in plaats van 14 karaat goud voor 9 karaat goud te kiezen. Weliswaar is het goudgehalte in deze legering lager, de aanschaf van de ring van jouw dromen is zo wel haalbaar.
Daarbij geldt ook hier: kwaliteit staat voorop.

Legeringen in onze collecties

Ook hebben wij met de collectie van Luce di Luna een heel mooie betaalbare lijn trouwringen in huis, opgebouwd uit zilver palladium, 9 karaat witgoud, geelgoud en roodgoud.

Legringen Luce di Luna - Circles TrouwringenDaarnaast is ook de collectie Black and White van Gerstner opgebouwd uit alternatieve legeringen. Deze ringen worde gemaakt van een combinatie van palladium 500 met witgoud 9 karaat. Dit palladium 500 geeft een mooie donkere gloed en is zeker de moeite waard! Je kunt ook eens aan de slag gaan met ons ontwerpprogramma, waarin je met de verschillende legeringen kunt spelen. Rechts bovenin verandert de prijs telkens mee met iedere aanpassing die je maakt. Zo weet je precies wat je gekozen legering kost.

Tot slot is titanium ook een optie, hoewel de keuze hiervoor niet direct aan te raden is voor het maken van trouwringen. Dit komt omdat titanium zo hard is, dat op termijn je ringen niet meer groter of kleiner gemaakt kunnen worden. Bij Circles is titanium alleen verwerkt in sommige ringen van Vinx Hollands Glorie.

Nog vragen over de verschillende legeringen? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

TOP