Trouwringen bi-color

Trouwringen bi-color- mogelijkheden

Trouwringen bi-color 21 briljanten totaal 0.105 ct - Circles trouwringenDe mogelijkheden van bi-color trouwringen zijn oneindig. Waren trouwringen jaren geleden vaak alleen maar éénkleurig, meestal geel, tegenwoordig is de keuze vele malen groter. Combinaties van geel-, wit-, rosé- en roodgouden trouwringen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

Combinaties in bi-color trouwringen

Trouwringen bi-color - roodgouden buitenbanen - Circles Trouwring specialistenUit de vier kleuren zoals bovenstaand beschreven worden, zijn onnoemelijk veel mogelijkheden te creëren. Momenteel worden veel trouwringen in de combinatie wit- met roodgoud verkocht, een mooie combinatie. Maar ook de combinatie geel met wit is in trek. Rood- met geel- of roségouden trouwringen worden beduidend minder verkocht, maar is wel mogelijk. Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van smaak en dat is maar goed ook, de wereld zou er anders erg saai uit zien.

Legeringen in meer kleurige ringen

Trouwringen bi-color spanzetting diamant 0.05 ct in baquette slijpsel - Circles TrouwringenJullie vragen je misschien af wat legeringen met kleuren te maken hebben: erg veel! Goud dat gedolven wordt is geel, en hierin zijn verschillende legeringen zoals 9, 14, 18 of 22 karaat te krijgen. Voor geelgoud geldt: hoe hoger het karaat gehalte, des te geler de ring. Bij wit-, rood- en roségoud gaat dit verhaal niet op. Het is mogelijk om een bi-color ring uit te voeren in de combinatie 18 karaat goud met platina. In onze EGF collectie is nu ook het River Platina aanwezig, een prachtig helwit materiaal, knalhard en met een hoog soortelijk gewicht.

Bi-color prijzen

Trouwringen bi-color - Circles ZwijndrechtDe prijzen van bi-color trouwringen zijn meestal iets hoger dan ringen van het zelfde gewicht in één kleur. De reden is simpel, de ring bestaat eigenlijk uit twee delen die moeten worden samengevoegd. Bij het maken van de ring komt dus meer arbeid om de hoek kijken, waardoor de prijs hoger uitvalt. Maar ook de legering zoals in bovenstaande alinea beschreven is, bepaald de prijs. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe meer goud in de ring is verwerkt en hoe hoger de prijs dus uitvalt. Tot slot is gewicht bepalend. Hoe zwaarder de ring, hoe meer goud gebruikt is. Daarnaast geltd: hoe meer bewerkingen aan een trouwring gedaan worden, hoe kostbaarder het product uiteindelijk wordt.

Bewerking van bi-color ringen

Trouwringen bi-color Mokume Gane - Circles trouwringen ZwijndrechtGaan jullie voor matte bi-color trouwringen, dan bestaat er een scala aan oppervlakte bewerkingen waaruit te kiezen is. Gewoon mat, schuinmat, dwarsmat, ijsmat of gestraald: elke mattering heeft zo haar eigen uitstraling. Het speciale van het toevoegen van een mattering bij twee kleuren goud is dat het verschil tussen de kleuren veel beter tot zijn recht komen. Wanneer je combinaties tussen verschillende kleuren goud gaat polijsten, wordt het kleurverschil veel kleiner. Soms is juist dat subtiele verschil ook erg mooi. Smaak speelt hierin een belangrijke rol.
Denk bij de aanschaf van trouwringen wel aan de slijtage waarin deze onderhevig zijn. Een matte ring wordt langzaam gladder en een gepolijste ring wordt wat doffer. Helaas is dit niet te voorkomen, dus laat je wat dit onderwerp betreft niets aanpraten. Het geeft je ring haar eigen leven! Het is natuurlijk wel mogelijk om de oppervlakte bewerking opnieuw aan te laten brengen.

Vingerafdruk in bi-color

Trouwringen bi-color met vingerafdruk - Circles TrouwringenDe vingerafdruk in de ring: daar is Circles de specialist van Nederland in. De vingerafdrukken kunnen ook in bi-color trouwringen gezet worden, zowel in matte als gepolijste ringen. Daarnaast is het mogelijk om de vingerafdruk aan de binnenkant van de ringen te laten zetten. De beste en meest slijtvaste oplossing is natuurlijk platina en ons prachtige River Platina. Knalhard en een hoor soortelijk gewicht. Lees over de vingerafdrukken eens de blog van Circles.

De configurator

Je weet nu het een en ander over bi-color trouwringen. Wil je nu eens visualiseren hoe het een en ander werkt en wat inzicht krijgen in prijzen, neem dan eens een kijkje in onze configurator. Hier is het mogelijk om legeringen, matteringen, de dikte en breedte aan te passen. Ook is het mogelijk om een verdeling in kleuren te maken. Rechtsboven zie je de prijs bij elke aanpassing steeds mee veranderen. Houd wel in de gaten dat de prijs gekoppeld zit aan de gekozen hoogte van het aantal karaat.

 

Logo EGF

 

Nog vragen over bi-color trouwringen of de configurator? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

TOP