Circles Trouwringen

Trouwringen Bi-Color

De mogelijkheden van bi-color trouwringen zijn oneindig. Waren trouwringen jaren geleden vaak alleen maar éénkleurig, meestal geel, tegenwoordig is de keuze vele malen groter. Combinaties van geel-, wit-, rosé- en roodgouden trouwringen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer, eventueel in combinatie met trouwringen platin

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Combinaties in bi-color trouwringen

Uit de vier kleuren zoals bovenstaand beschreven worden, zijn onnoemelijk veel mogelijkheden te creëren.In trouwringen bicolor wordt een heel palet aan verschillende kleuren goud, platina , zilver of palladium gebruikt. Goud is geel van nature, de kleuren worden “gemaakt”. Door het toevoegen van bijvoorbeeld palladium 20% en zilver wordt geelgoud wit. De toevoeging van roodkoper maakt dat ringen de kleuren rosé- of roodgoud krijgen, er is zelfs een legering groengoud. Om trouwringen bicolor te maken worden er eigenlijk twee ringen onder hoge druk en hitte aan elkaar gemaakt, het zogenaamde sinteren. Bicolor trouwringen zijn erg populair. Momenteel worden veel bi-color trouwringen in de combinatie wit- met roodgoud verkocht, een mooie combinatie. Maar ook de combinatie geel met wit is in trek. Rood- met geel- of roségouden trouwringen worden beduidend minder verkocht, maar zijn wel mogelijk. Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van smaak en dat is maar goed ook, de wereld zou er anders erg saai uit zien.

Legeringen in meer kleurige ringen

U vraagt zich misschien af wat legeringen met kleuren te maken hebben: erg veel! Goud dat gedolven wordt is geel, en hierin zijn verschillende legeringen zoals 9, 14, 18 of 22 karaat te krijgen. Voor geelgoud geldt: hoe hoger het karaat gehalte, des te geler de ring. Bij wit-, rood- en roségoud gaat dit verhaal niet op, omdat de kleur hiervan bepaalt wordt door de bijzet. Het is mogelijk om een bi-color ring uit te voeren in de combinatie 18 karaat goud met platina. In onze EGF collectie is nu ook het River Platina aanwezig, een prachtig helwit materiaal, knalhard en met een hoog soortelijk gewicht.

Trouwringen in bi color Circles-Trouwringen-Zwijndrecht

Prijzen van bi-color trouwringen

De prijzen van bi-color trouwringen zijn meestal iets hoger dan ringen van het zelfde gewicht in één kleur. De reden is simpel, de ring bestaat eigenlijk uit twee delen die moeten worden samengevoegd. Bij het maken van de ring komt dus meer arbeid om de hoek kijken, waardoor de prijs hoger uitvalt. Maar ook de legering zoals in bovenstaande alinea beschreven is, bepaald de prijs. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe meer goud in de ring is verwerkt en hoe hoger de prijs dus uitvalt. Tot slot is gewicht bepalend. Hoe zwaarder de ring, hoe meer goud gebruikt is. Daarnaast geldt: hoe meer bewerkingen aan een trouwring worden gedaan, hoe kostbaar het product uiteindelijk wordt.

Bewerking van bi-color ringen

Gaat u voor matte bi-color trouwringen, dan bestaat er een scala aan oppervlakte bewerkingen waaruit gekozen kan worden. Gewoon mat, schuinmat, dwarsmat, ijsmat, hamerslag of gestraald: elke mattering heeft zo zijn eigen uitstraling. Het speciale van het toevoegen van een mattering bij twee kleuren goud is dat het verschil tussen de kleuren veel beter tot zijn recht komen. Wanneer we combinaties tussen verschillende kleuren goud gaan polijsten, wordt het kleurverschil veel kleiner. Soms is juist dat subtiele verschil ook erg mooi. Smaak speelt hierin een belangrijke rol.
Denk bij de aanschaf van trouwringen wel aan de slijtage waaraan deze onderhevig zijn. Een matte ring wordt langzaam gladder en een gepolijste ring wordt wat doffer. Helaas is dit niet te voorkomen, dus laat u wat dit onderwerp betreft niets aanpraten. Het geeft de ring haar eigen leven! Het is natuurlijk wel mogelijk om de oppervlakte bewerking opnieuw aan te laten brengen.

Gerstner trouwringen-collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Vingerafdruk in bi-color trouwringen

De vingerafdruk in de ring: daar is Circles de specialist van Nederland in. De vingerafdrukken kunnen ook in bi-color trouwringen gezet worden, zowel in matte als gepolijste ringen. Daarnaast is het mogelijk om de vingerafdruk aan de binnenkant van de ringen te laten zetten. De beste en meest slijtvaste oplossing is natuurlijk platina en ons prachtige River Platina. Knalhard en een hoog soortelijk gewicht. Lees over de vingerafdrukken eens de blog van Circles.

De configurator en de prijzen van meerkleurige trouwringen

U weet nu het een en ander over bi-color trouwringen. Wilt u nu eens visualiseren hoe het een en ander werkt en wat inzicht krijgen in prijzen, neem dan eens een kijkje in onze configurator. Hier is het mogelijk om legeringen, matteringen, de dikte en breedte aan te passen. Ook is het mogelijk om een verdeling in kleuren te maken. Rechtsboven ziet u de prijs bij elke aanpassing steeds mee veranderen. Houd wel in de gaten dat de prijs gekoppeld zit aan de gekozen hoogte van het aantal karaat.

Mocht u nog vragen hebben over bi-color trouwringen neem dan gerust contact op. Wij adviseren u graag met een deskundig advies. In onze winkel nemen wij alle tijd voor u.

Herma en Wilfried de Nobel

Herma en Wilfried-eigenaren van Circles
Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen