Circles Trouwringen

Trouwringen met vingerafdruk

Trouwringen zijn op verschillende manieren te personaliseren: met een eigen handschrift of de trouwdatum in diverse lettertypen cq Romeinse cijfers aan de buiten of binnenzijde. Het kan nog persoonlijker: een trouwring met vingerafdruk.

” Als je samen de taal van de liefde spreekt, verwoorden ringen je gevoelens.”

Circles trouwringen

Wat is een trouwring met vingerafdruk?

Een vingerafdruk is een afdruk van het lijnenpatroon op de vingertop. Deze wordt achtergelaten door de natuurlijke vetlaag die op de huid voorkomt. Het lijnenspel van iedere vinger is uniek en wordt daarom tegenwoordig bijvoorbeeld ingezet als identificatiemiddel. Bij het afnemen van de vingerafdruk voor in de trouwring wordt gebruik gemaakt van een speciaal boekje met velletjes zoals ook in Amerika gebruikt wordt bij het opsporen van boeven. Hierin zit een inktpad met onzichtbare inkt die niet afgeeft op bijvoorbeeld kleding. Hij laat echter wel een zeer scherpe afbeelding achter. Deze ‘stempel’ wordt uiteindelijk in de trouwring gelaserd.

Is het altijd mogelijk om de vingerafdruk in een sieraad te verwerken?

Het lijkt simpel om dit met ja te beantwoorden, iedereen heeft toch een vingerafdruk? Toch is dit niet helemaal waar. Toen wij begonnen met het zetten van de vingerafdruk in ringen en andere sieraden, was er ook het idee om de afdrukjes van pasgeboren baby’s te nemen. Het zou toch fantastisch zijn als de vader aan de kersverse moeder een hanger cadeau kon geven met de vingerafdruk van de baby! Maar helaas, wij zijn er toen achter gekomen dat een baby nog helemaal geen vingerafdruk heeft! Deze ontwikkelt zich pas na 1 tot 1,5 jaar. Bij sommige kinderen duurt dit zelfs 2 jaar, dit is bij ieder kind verschillend.

Ook is het niet bij iedere volwassene mogelijk om een scherpe afdruk af te nemen. Soms is een vinger zo erg afgesleten door bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden dat deze niet meer mooi op papier te krijgen is. Tot slot komt het voor dat het lijnenspel zo fijn is dat de afdruk dicht vloeit en er dus eigenlijk alleen maar een vetvlek zichtbaar is. En die wil je natuurlijk niet in je trouwring hebben. Gelukkig gaat het meestal goed.

Hoe wordt een trouwring met vingerafdruk geproduceerd

En hoe dan verder? Het zetten van de afdruk in een ring of ander sieraad is op verschillende manieren mogelijk. Bij Circles wordt na het afnemen een computerbestandje geschreven van de afdrukken welke wordt ingeladen in de laser apparatuur. Vervolgens worden de afdrukken in de ringen gelaserd. Ook dit kan weer in verschillende dieptes: te diep is niet mooi maar als ze er ondiep in staan slijten ze er snel uit. Hier moet dus de gulden middenweg gezocht worden.

Nog vragen over de vingerafdruk? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord!

Herma en Wilfried de Nobel