Diamanten trouwring

De verschillen

Dat een diamanten trouwring een ring is met diamanten mag duidelijk zijn. Alleen weet niet iedereen dat er enorme verschillen in kwaliteit bestaan tussen de verschillende diamanten trouwringen. Het is vaak appels met peren vergelijken. Ook al zien ringen er hetzelfde uit, toch kunnen de verschillen van een diamanten trouwring groot zijn. Dat heeft o.a met de zuiverheid van de diamanten te maken en van de  legering waar de ring uit is samengesteld.

diamanten trouwring- Circles Trouwringen

Alvast inspiratie opdoen? Vraag de brochure aan!

Diamanten trouwring – Briljant of  Princess?

Diamanten trouwring - Circles Trouwringen

We gaan wat dieper in op de materie. Wij krijgen vaak de vraag wat is nu het verschil tussen een diamanten trouwring en een briljanten ring. Nu, dat is er niet, wel in uiterlijk van de steen maar niet wat betreft het materiaal zelf. We kennen de Briljant, Markies, Baquette, Princess, Peer, Ovaal, Hart of Smaragd slijpsels etc, het is allemaal diamant, de slijpsels bepalen de naam van de steen. In trouw- of verlovingsringen is de het meest voorkomend het Briljant slijpsel, gevolgd door het Princess en Baquette slijpsel.

De zuiverheid van een diamant

De prijs van een diamant wordt bepaald door de kleur en zuiverheid en uiteraard de afmetingen ervan. Zo zijn er in de zuiverheid van een diamanten trouwring verschillende gradaties. We kennen de Loepzuivere diamant (FL) , dit is de meest heldere steen. Daarnaast is er de IF, ( inwendig loepzuiver), de VVS ( zeer,zeer kleine insluitsels ), de VS ( zeer kleine insluitsels ) de SI ( kleine insluitsels ). Er valt dus nogal wat te kiezen! Ga dus niet naar de eerste de beste winkel maar naar een specialist

Witte diamanten of kleurstenen - Circles Trouwringen

De kleur van diamanten

diamanten of een gekleurde steen? - Circles Trouwringen

Een diamant in een trouwring kan verschillende kleuren hebben. De meest kostbare is het fijnste wit, omdat deze een volmaakte prisma werking heeft. Vaak hebben diamanten een gele of bruine tint. Er bestaan bijzondere diamanten met natuurlijke tinten als helder geel, oranje, blauw, roze, groen en zelfs rood. Het spreekt vanzelf dat deze zeldzame kleuren ook zeldzame prijzen kennen. Maar ze behoren tot de mogelijkheden!

De gradaties in diamant die we kennen zijn.

  • Kleurloos
  • Vrijwel kleurloos
  • Zwak geel
  • Zeer lichtgeel
  • Lichtgeel

Deze indeling is weer opgedeeld in bijvoorbeeld het fijnste wit, wit, licht getint wit, getint wit en getinte kleur. Dit bepaalt allemaal de prijs van de diamant. Bij Circles trouwringen is er de keuze uit al deze opties.

Circles Trouwringen specialist, de mogelijkheden

Diamanten trouw- en verlovingsringen zijn dus te leveren in verschillende kwaliteit diamanten, maar ook de legering kan in alle gevallen aangepast worden. De meeste ringen zowel trouw- als verlovingsringen zijn te leveren in geel-, wit-, rood- en roségoud. Maar tevens in de edele metalen platina en palladium.

Zijn jullie op zoek naar een diamanten trouwring of verlovingsring kom dan eens gerust langs bij Circles trouwringen aan het Veerplein 14 in Zwijndrecht. Of maak zelf een afspraak op een tijd dat het uitkomt. Ga in ieder geval naar een specialist en neem er ruim de tijd voor, je merkt snel genoeg wanneer er druk achter zit en dat het alleen om de verkoop gaat en niet om jullie als bruidspaar.

Bij Circles ben je van harte welkom om eens geheel vrijblijvend kennis te maken met de vele mogelijkheden op het gebied van diamanten trouw- en verlovingsringen.!

Herma en Wilfried de Nobel

Trouwringen specialist Circles - Circles Trouwringen
TOP