Circles Trouwringen

Ringmaat – hoe neem je de maat bij trouwringen?

Trouwringen dienen precies op maat te zijn, ze moeten de juiste ringmaat te hebben. Wat is echter de juiste ringmaat en hoe strak dient een trouwring te zitten? Het opnemen van de ringmaat is een moment opname, aangezien de dikte van je vingers behoorlijk kan variëren. Onder invloed van warmte en koude, zwangerschap, zware arbeid en het gebruik van medicatie kan de dikte van je vinger toe- of afnemen, waardoor je ringmaat tevens varieert.

Het opnemen van de juiste ringmaat voor trouwringen is wat dat betreft minder gemakkelijk dan veel mensen denken. We maken graag een afspraak, om samen te kijken wat uiteindelijk de beste maat is voor jullie vinger. Rekening houdend met de omstandigheden. Het is echter goed mogelijk dat de ring uiteindelijk net iets strakker of losser zal zitten, tijdens jullie grote dag of de week erop. Dat is doorgaans geen probleem, indien nodig kunnen we de ringmaat van de trouwringen achteraf natuurlijk aanpassen wanneer deze echt niet goed meer blijkt te zijn.

Lees hieronder waar je rekening mee kunt houden bij het opmeten van de ringmaat.

Persoonlijke voorkeur

De meeste mensen hebben een persoonlijke voorkeur met het oog op de ringmaat van trouwringen. Houd u ervan dat de ring strak om de vinger zit, of heeft u liever dat u deze gemakkelijk om en af kunt doen? Iedereen is hierin anders, waardoor het verstandig is gewoon eens wat trouwringen te proberen en aan te geven wat jullie prettig vinden.

Met name dient er rekening gehouden te worden met de ‘knokkels’ van de vingerkootjes. Deze kunnen ervoor zorgen dat je een wat grotere ring nodig hebt, zodat deze over de knokkel heen past. Het kan daardoor zijn dat je ringmaat voor de trouwring net iets groter zal zijn dan wat precies halverwege het kootje het best zou zitten.

Lijnen voor de grote dag

Besluit u flink te gaan lijnen voor de grote dag, bijvoorbeeld om goed in uw pak te passen of de trouwjurk schitterend te kunnen dragen? Dit zal waarschijnlijk van invloed zijn op de dikte van de vingers, waardoor het verstandig is om daar rekening mee te houden. Probeer het lijnen voor het passen van de ringen te voltooien, zodat jullie zeker zijn van de juiste ringmaat voor trouwringen. Besluit u op een later moment toch te gaan lijnen? Houd er rekening mee bij het aanschaffen van de trouwringen dat bepaalde materialen niet zijn aan te passen, een voorbeeld zijn titanium of edelstaal.

Met name dient er rekening gehouden te worden met de ‘knokkels’ van de vingerkootjes. Deze kunnen ervoor zorgen dat u een wat grotere ring nodig heeft, zodat deze over de knokkel heen past. Het kan daardoor zijn dat de ringmaat voor de trouwring net iets groter zal zijn dan wat precies halverwege het kootje het best zou zitten.

Gebruik wat vaseline op de trouwringen

Gaan de trouwringen tijdens jullie grote dag wat moeizaam om de vinger heen, of moet hij over een “knokkel”? Gebruik dan wat vaseline op de trouwringen, dan weet je zeker dat deze gemakkelijk om jullie vingers gaan en de trouwdag soepel verloopt.

Met name dient er rekening gehouden te worden met de ‘knokkels’ van de vingerkootjes. Deze kunnen ervoor zorgen dat je een wat grotere ring nodig hebt, zodat deze over de knokkel heen past. Het kan daardoor zijn dat je ringmaat voor de trouwring net iets groter zal zijn dan wat precies halverwege het kootje het best zou zitten.

Meer weten over de maat van trouwringen?

Hebben jullie nog meer vragen over de aanschaf bij trouwringen? Kom dan gezellig langs bij Circles Trouwringen aan het Veerplein No.14 in Zwijndrecht om in een rustige omgeving ringen uit te zoeken. Uiteraard met deskundige begeleiding. Bel met 078-6200966 of vul ons contact formulier in. Het is ook mogelijk om zelf een afspraak te maken.

Tot ziens!

Herma en Wilfried de Nobel

Deel dit bericht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen