Circles Trouwringen

Duurzaam ondernemen

Circles heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is bij de verlichting van onze nieuwe winkel gekozen voor Led lampen, zuinig en duurzaam. In 2020 gebruiken wij stroom van onze eigen zonnepanelen. Daarnaast zijn wij steeds op zoek naar bedrijven die hier in mee kunnen gaan, niet makkelijk op de goudmarkt. Toch zijn wij er trots op dat onze hofleverancier EGF en de Fa. Gerstner leverancier’s van prachtige modellen ringen, aan onze criteria voldoen. Onlangs hebben zij na een intensieve controle een certificaat ontvangen wat inhoud dat zij voldoen aan verschillende eisen zoals: duurzaamheid, mensenrechten, sociale en ecologische aspecten in de goud en diamant wereld.

Wat doet EGF, hofleverancier van Circles aan duurzaamheid?

Net als bij Circles is duurzaamheid bij EGF ook een belangrijk onderwerp geworden. In deze tijd waar klimaatverandering een onderwerp van gesprek is vindt EGF de noodzaak om een bijdrage te leveren tegen verspilling en misbruik van grondstoffen groot. Met de resultaten resultaten van het AJC audit is het EGF team een verplichting aangegaan om de RJC code-of-Practices te volgen in de volgende punten: mensenrechten, milieu verantwoording, bedrijfsethiek en sociale verantwoording. Zowel de mensen in opleiding, de medewerkers en de bedrijfsleiding werken allemaal met hart en ziel mee aan de vele projecten.

duurzaamheid bij Circles Trouwringen
Logo RJC verantwoord ondernemen-Circles Trouwringen

Wat is de RJC?

De RJC (Responsive Jewellery Council) is een internationale non-profit organisatie die verantwoordelijke ethische, mensenrechtelijke, sociale en ecologische standaards binnen de leveringsketen van de diamant-, goud- en platinahandelaren bepaalt.

Zowel EGF als August Gerstner zijn lid van de RJC. Gerstner kreeg dit certificaat in 2016 na een omvangrijke controle het officiële certificaat met lidnummer 0000 0785

responsible jewelery council-Circles-Trouwringen

Waar voldoen de leveranciers van Circles dus aan?

Als lid van de RJC* verplichten Gersner en EGF zich overeenkomstig de RJC praktijkcode ethische, mensenrechtelijke, sociale en ecologische overwegingen in de zakenplannen en beslissingsprocessen, evenals in de dagelijkse gang van zaken, te integreren.

Vertrouwensvol met elkaar omgaan

Gerstner en EGF streven naar een langdurige samenwerking met de partners en behandelen de medewerkers met onderling vertrouwen en respect. Veilige en uitstekende arbeidsvoorwaarden zijn voor Gerstner vanzelfsprekend. De leveranciers verbinden zich tot duurzame handelingen in de zin van het beleid van de onderneming.

Edele metalen

Gerstner en EGF kopen de edele metalen bij ondernemingen die over een certificatie overeenkomstig de RJC bepalingen beschikken.

Diamanten

Gerstner en EGF haar leveranciers bevestigen dat zij uitsluitend conflict vrije diamanten leveren en de strenge UN-resolouties naleven.

Maatschappelijke betrokkenheid

Gerstner en EGF dragen bij tot de positieve ontwikkeling van onze maatschappij. Als op de toekomst georiënteerde onderneming verbinden zij zich aan opleidingen en ondersteunen projecten van algemeen nut in de regio.

Duurzaamheid

Met deze handelswijze willen Gerstner en EGF er toe bijdragen dat het leven op onze planeet ook voor toekomstige generaties leefbaar blijft.

Waarden van EGF en Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Circles levert samen met haar leveranciers een bijdrage aan een betere wereld

Zoals u gelezen heeft doet Circles er alles aan om een steentje bij te dragen aan verantwoord ondernemen. Zowel in de winkel als met de keuzes van de leveranciers. Wij helpen u graag met een deskundig advies bij de aanschaf van uw trouwringen. Heeft u vragen over één van deze onderwerpen of over trouwringen bij Circles uit de collectie? Bel gerust met 078-6200966 of maak (online) een afspraak!

Wij zien u graag terug bij ons in de winkel aan het Veerplein No.14 in Zwijndrecht!

Herma en Wilfried de Nobel

Winkel interieur Circles Trouwringen Zwijndrecht

Deel dit bericht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen