Wat is een ring met vingerafdruk

Wat is een ring met vingerafdruk - Circles TrouwringenWat is een ring met vingerafdruk? Omdat wij regelmatig deze vraag krijgen, hebben wij dit artikel geschreven. Graag vertellen we je meer over de achterliggende techniek, hardheid, modellen, prijzen en mogelijkheden van een ring met vingerafdruk.

De techniek van het zetten van de vingerafdruk in de ring

Wat is een ring met vingerafdruk - Circles TrouwringenDe vraag wat is een ring met vingerafdruk lijkt heel simpel: je kiest een ring, plaats een vingerafdruk en laat deze in de ring laseren. Dit procedé is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Bovendien zijn er drie verschillende manieren om een vingerafdruk in ringen te zetten. Zo kan de afdruk worden gegraveerd, gegoten door middel van een wasafdruk of gelaserd. Bij Circles is het mogelijk om de vingerafdruk in de ring  te laten laseren en te gieten. Circles levert ook Insignety, een mooi Hollands merk met veel mogelijkheden zoals de vingerafdruk, hartslag of sterrenbeelden in de ringen. Gegoten of gelaserd, optisch zit er een verschil tussen. Kom eens langs om de verschillen zelf te bekijken.

Wat is de hardheid van een  een ring met vingerafdruk

De kwaliteit van een ring met vingerafdruk wordt mede bepaald door de hardheid. Het procedé van de verschillende legeringen bij Circles is zo geoptimaliseerd dat de ringen in geel-, wit-, rood- of roségoud enorm hard zijn. Hoewel de vingerafdruk hier goed in uitkomt en ook goed in blijft zitten, adviseren wij in in het geval van witgoud nog liever platina of palladium. Platina is een knalhard witgrijs edelmetaal. Palladium heeft ongeveer dezelfde chemische structuur als platina en is ook erg hard, alleen goedkoper dan platina. Deze hardheid zorgt ervoor dat de ring minder snel slijt.

Wat is een ring met vingerafdruk - de modellen

Wat is een ring met vingerafdruk - Circles Trouwringen ZwijndrechtJullie hebben bij Circles een oneindige keuze in modellen om de vingerafdruk in ringen te zetten: bol, hol, recht en nog veel meer. Ook de breedte en dikte zijn aan te passen. Ga echter bij een ring met vingerafdruk altijd uit van een minimale breedte van 4,5 milimeter. Daarnaast is het mogelijk om uit combinaties van verschillende kleuren goud te kiezen, met of zonder diamantjes. De diamanten kunnen aan de bovenkant van de ring geplaatst worden. Nog mooier is het echter om de diamanten aan de zijkant van de ring te zetten.

Prijzen van ringen met een vingerafdruk

Vanwege de veelheid aan keuzes, bepalen jullie in feite zelf wat de ring mag kosten. Enkele aspecten die je hierin mee moet nemen zijn de breedte en dikte van de ring de legering en het materiaal waarvan deze gemaakt wordt. De gegoten modellen zijn iets kostbaarder dan de gelaserde ringen. Wel of geen diamanten maakt natuurlijk ook een verschil in prijs.

Wat is een ring met vingerafdruk - de mogelijkheden

Vaak wordt de vingerafdruk horizontaal in de ring gelaserd. Het is ook mogelijk om deze in verschillende vormen te laten zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hartvorm, of twee halve harten die samen één vormen. Zoals gezegd kan dit in ringen gezet worden, maar ook het laseren van de vingerafdruk in hangers, plaatarmbanden of manchetknopen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen ook deze sieraden in verschillende materialen en legeringen geleverd worden.
Nog vragen over de vingerafdruk? Bel dan met 078-6200966 of vul ons contact formulier in.

Contact opnemen

TOP