Circles Trouwringen

PRIJZEN VAN VERLOVINGSRINGEN

Het is begrijpelijk als er in de éne verlovingsring ring een diamant zit van 0.5ct en in de andere één van 1ct dat er een prijsverschil is. Maar wat als je twee identieke verlovingsringen ziet en de prijs wijkt enorm af?! Als leek denk je dan ik ga naar de winkel waar de prijs het laagst is. Maar is dat een juiste beslissing? Nee dus? De prijs van een verlovingsring wordt bepaald door verschillende factoren, hoe is de legering, wat is de kwaliteit van de diamanten en de zettingen, hoe hard zijn de ringen? Allemaal zaken om op te letten bij de aanschaf van een verlovingsring.

Welke materialen zijn bepalend voor de prijs van een verlovingsring?

In het voorgaande stukje is al te lezen dat u de ene ring niet met de andere kunt vergelijken. Een voorbeeld waar op te letten bij de prijs van een verlovingsring is hoe de ring is samengesteld, hoe de legering zich verhoudt. Een goud legering bestaat uiteraard uit goud en een aanvulling hierop, de bijzet. Een witgouden ring welke een legering is aangegaan met Mangaan is goedkoper dan een ring welke is gelegeerd met palladium 20%. De eerste prijs verlovingsring is een stuk goedkoper dan de tweede. Alleen wordt er bij de verkoop vaak niet bij verteld dat de legering met Mangaan na een jaartje gelig gaat worden. De meest kostbare variant is wel Platina, een prachtig wit materiaal en erg hard. Dus ook het minst onderhevig aan slijtage. Hierna komt witgoud, geelgoud wat wordt wit gemaakt met palladium 20%, daarna volgt geel-, rood-, en roségoud. Daarnaast is het belangrijk om op de kwaliteit van de diamanten te letten en de zettingen. Laat u dus goed informeren door een deskundige.

HET GEWICHT VAN DE RING

Let voor het gewicht van de ring vooral op de breedte en dikte van de ring. Deze bepalen uiteindelijk het gewicht.
Gulden regel: hoe hoger het gewicht, hoe duurder de ring.

DE STEEN

Kiest u voor een kleine diamant? Gaat u voor een grote diamant?
Of misschien wel meerdere! Ook dit heeft invloed op de prijs van de trouwringen.

EXTRA BEWERKINGEN?

Wilt u uw ring gepolijst, mat of misschien wel geslepen? Of kiest u bijvoorbeeld voor gravures?
Dan heeft dit ook invloed op de prijs. Maar u kunt rekenen op vakwerk én een resultaat!

verlovingsring-bicolor-briljant-0-40-crt-collectie-Circles-Trouwringen-Zwijndrecht

De configurator en prijzen van ringen

In de configurator van Circles kunt u zelf vast kijken wat de prijs van een verlovingsring kan zijn. Als u bij ontwerp uw eigen ring gaat naar de collectie verlovingsringen kunt u kiezen uit verschillende modellen, eenmaal een ring in de configurator geplaatst ziet u rechtsboven de prijs. Aan de linker zijde kunt u de afmeting van de steen aanpassen en de legering, rechts veranderd de prijs dan mee. De prijs van een verlovingsring wordt mede bepaald door de grote van de diamant, de ring wordt bij grote stenen vrij kostbaar. Circles heeft hier een oplossing voor, Moissaniet, net zo hard als diamant maar veel goedkoper. Wilt u hier meer over weten bel dan even met ons 078-6200966

Verlovingsring-egf-diamant-in-spanzetting-collectie-Circles-Trouwringen

Maatwerk en vakmanschap bepalen mede de prijs van verlovingsringen

Zoekt u  een verlovingsring waarvan de prijs/kwaliteit verhouding klopt? Ga dan naar een specialist en laat u goed voorlichten. Circles is een speciaalzaak en heeft vakmanschap in huis maar kan ook maatwerk leveren, Het is mogelijk voor elk budget een kwalitatief goede verlovingsring aan te schaffen. Met moissaniet of diamant, in geel-, wit-, rood-, of roségoud. Ook platina of River platina behoren tot de mogelijkheden. Kom eens langs om in alle rust de ring voor uw aanstaande uit te kiezen, wij staan u graag te woord. Dat kan tijdens de openingstijden of op afspraak als het u het beste uitkomt!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen