Circles Trouwringen

Verloven of gelijk trouwen?

Verloven was jaren geleden heel gewoon. Met de verloving kondigde men een huwelijk publiekelijk aan. Ook werd op deze manier een wederzijdse trouwbelofte gegeven. In deze periode gaan stellen vaak ook in ondertrouw. Een trouwdatum is zeker niet altijd aanwezig. Bij de klassieke verloving worden de verlovingsringen in de toekomst meestal de trouwringen. Voor de trouwdatum komt het aanstaande bruidspaar dan langs in de winkel om de ringen op te laten knappen en eventueel de maat aan te laten passen. Als Katholieken verloven gaat de ring om de ringvinger van de rechterhand, bij het huwelijk verandert dit naar links. Bij niet-Katholieken is dit meestal net andersom.

EGF verlovingsring met diamant-collectie Circles Trouwringen
carbon-roségouden trouwringen met geelgoud en strooizetting diamant-Circles Trouwringen

Uitzet en verloven

Jaren geleden toen wij het met z’n allen minder goed hadden en er nog armoede was, werd de verlovingsdag tevens gebruikt om een deel van de uitzet bij elkaar te sparen zoals bijvoorbeeld borden, pannen of bestaat. Dit was natuurlijk afhankelijk van de financiële staat waar het bruidspaar en de omgeving in verkeerde. Tegenwoordig is dit niet vaak meer een argument om voor deze vorm te kiezen.

Reden om te verloven

Hoe komt het dan toch dat er momenteel meer aanzoeks-/ verlovingsringen verkocht worden? Hier kan natuurlijk lang over gespeculeerd worden. Persoonlijk denk ik dat men door de jaren heen veel waarden en zekerheden is kwijtgeraakt, zoals bijvoorbeeld de ontkerkelijking van Nederland. Ook de individualisering heeft hier wellicht mee te maken. Toch is verloven op zich een mooi moment om je omgeving en familie te laten weten dat er getrouwd gaat worden. Een gezellig feestje met vrienden en bekenden is in deze jachtige tijd een bijzonder moment om hier naartoe te leven. Voor de uitzet hoeft het vaak niet echt meer, maar het is toch leuk als je alvast wat spulletjes bij elkaar kunt sparen.

Verlovingsring - collectie Circles Trouwringen-Zwijndrecht

Verlovingsringen bij Circles Trouwringen

Op het gebied van verlovingsringen hebben wij tegenwoordig enorm veel te bieden. In de winkel hebben wij een grote collectie ringen, die in verschillende kleuren goud zijn te leveren. Ook kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende formaten van diamanten in verschillende zuiverheden. Op het gebied van trouwringen zijn wij al jaren gespecialiseerd en weten veel stellen ons te vinden. Ook hier is bijna alles mogelijk en aan te passen. Het is specialistenwerk, dus als jullie aan een verlovingsring of trouwring toe zijn, kom eens langs of maak een afspraak. Wij helpen jullie met heel veel plezier en passie aan prachtige ringen.

Wilfried de Nobel
Circles Trouwringen

Deel dit bericht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen