Mangaan en Trouwringen

Mangaan en trouwringen - Circles TrouwringenMangaan is een materiaal waarmee geelgoud wit gemaakt kan worden. Dit materiaal komt op veel plaatsen in de aardkorst voor, maar de kwaliteit van het erts is vaak matig. De beste bronnen zijn gevonden in Zuid-Afrika en Oekraïne.

Samen leveren deze twee gebieden ongeveer 80% van de totale jaarlijkse wereldproductie. Op de bodem van de oceanen wordt mangaan in enorme hoeveelheden aangetroffen in de vorm van mangaanknollen, maar de winning hiervan is economisch niet aantrekkelijk door de grote diepte waarop deze knollen zich bevinden en de geringe hoeveelheid per oppervlakte-eenheid.

Trouwringen met Mangaan worden geel

Mangaan in 8mm brede witgouden trouwringen - Circles trouwringenMangaan en trouwringen gaan eigenlijk niet samen. Hoewel nog steeds veel leveranciers van trouwringen met mangaan geelgoud wit maken, wordt de klant bijna nooit vertelt dat ringen na ongeveer een jaar dragen langzaam gelig worden. Daar ben je dan natuurlijk niet echt blij mee. Om deze reden maakt Circles witgouden trouwringen met palladium als bijzet. Circles gaat altijd voor een bijzet palladium van 20%, de ringen blijven dan mooi wit en hard. Mangaan is wel wat goedkoper, maar daar staat dan het nadeel van het geel worden tegenover.

Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Contact opnemen

TOP