Circles Trouwringen

De realiteit van krassen in trouwringen

Bij de keuze van trouwringen is een veel gestelde vraag: “Hoe kwetsbaar zijn trouwringen voor krassen?” Onze ervaring leert dat, ongeacht de hardheid van de gebruikte legering, krassen in trouwringen onvermijdelijk zijn. Het eerste krasje kan al ontstaan op de huwelijksdag zelf, als de ring in aanraking komt met harde materialen zoals steen of metaal. En daar is niets tegen te doen.

De invloed van legeringen op de hardheid van trouwringen

Trouwringen zijn beschikbaar in diverse legeringen zoals Witgoud, Geelgoud, Roségoud, Roodgoud, en Sunsetgold , in 14 of 18 karaat, maar ook in het hardere Platina of Palladium. De specifieke samenstelling van de legering en de productiemethode bepaalt de hardheid van de ring. Zo zijn gegoten ringen doorgaans zachter dan trouwringen vervaardigd uit uitgewalst edelmetaal.. Dit betekent dat beschadigingen van trouwringen mede afhankelijk zijn van de gekozen materialen en fabricagetechnieken.

Krassen Platina trouwringen minder snel?

Platina staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en is minder vatbaar voor krassen dan andere metalen. Echter, zelfs Platina trouwringen zijn niet immuun voor krassen, vooral als ze in contact komen met zeer harde materialen. Wij adviseren daarom om sieraden af te doen tijdens activiteiten zoals tuinieren ,klussen in de tuin of het bezoeken van een strand ( zand is kwarts en krast cq polijst) om krassen te minimaliseren. Het accepteren van enige slijtage kan deel uitmaken van de charme, aangezien veel klanten zeggen dat “krassen in trouwringen bijdragen aan hun verhaal en de ring gaat leven..”

Kunnen beschadigingen in trouwringen worden verwijderd?

Het verwijderen van krassen in trouwringen is vaak mogelijk, afhankelijk van de afwerking van de ring. Gepolijste ringen kunnen meestal eenvoudiger worden hersteld dan ringen met speciale afwerkingen zoals dwarsmat of gestraald. Na het polijsten van een witgouden ring die gerodineerd is, moet deze opnieuw worden behandeld om de oorspronkelijke uitstraling te herstellen. Dit geldt in veel mindere maten voor bijvoorbeeld IJsmat of een hamerslag bewerking. Maar, herstel is dus altijd mogelijk! Het is dus belangrijk te weten dat, hoewel krassen in trouwringen kunnen worden gerepareerd, sommige afwerkingen meer onderhoud vereisen dan andere.

Meer weten over krassen in trouwringen

Voor meer informatie over beschadigingen van trouwringen of voor persoonlijk advies, nodigen wij u uit in onze winkel in Zwijndrecht aan het Veerplein. In onze sfeervolle winkel bieden wij een uitgebreide keuze aan legeringen en kleuren. Wij nemen de tijd om al uw vragen te beantwoorden en de beste keuze te maken voor die voor u zo belangrijke aankoop. Bel ons op 078-6200966 of maak online een afspraak, ook mogelijk buiten reguliere openingstijden en in het weekend.

Herma en Wilfried de Nobel

Deel dit bericht!

Sfeerbeeld bruidspaar site Circles Trouwringen
Sfeerbeeld trouwringen website van Circles Trouwringen
Sfeerbeeld bruidspaar Circles website
Sfeerbeeld website Circles trouwring
Sfeerbeeld trouwpaar website Circles Trouwringen