Witte diamanten of kleurstenen

Ik wil hier een lans breken voor het gebruik van kleurstenen in trouwringen, waarom? Omdat het zo prachtig is! De ervaring leert dat er in Nederland relatief weinig kleurstenen in trouwringen worden verkocht, meestal worden het witte diamanten.

Witte diamanten of kleurstenen- Inleiding

Witte diamanten of kleurstenenToch kan het heel mooi zijn om bijvoorbeeld een Cognac kleurige diamant in een herenring te zetten in bijvoorbeeld Princess slijpsel. ( vierkant ) of Baquette ( rechthoekig ). Mannen klagen er vaak over dat de herenring t.o.v. de damesring er relatief saai uit ziet, maar de heren moeten natuurlijk ook wel durven! In Duitsland worden er al duidelijk meer kleurstenen verkocht, in de zuidelijke landen gebeurt dit echter nog veel meer. Diamanten zijn er in natuurlijke ( fancy ) kleuren en synthetische kleuren, uiteenlopend van geel, cognac, blauw, groen, roze etc, ware kunstwerkjes uit de natuur, één voor één uniek. De prijs die aan een natuurlijk gekleurde diamant hangt is fors, maar er is nog een ander alternatief en dat is de synthetisch gekleurde diamant. Dit zijn diamanten die worden bloot gesteld aan straling waardoor de positie van de atomen veranderen en zo de kleur ontstaat. Begrijpelijkerwijs zijn deze diamanten minder kostbaar dan natuurlijk gekleurde stenen, maar de diamant is wel echt.

Witte diamanten of kleurstenen- Synthetische

Ook zijn er nog de synthetische diamanten die in verschillende kleuren te verkrijgen zijn, deze immitatie diamanten worden onder hoge druk en immense hitte in laboratoria gemaakt.

Witte diamante of kleurstenen- Overige

Witte diamanten of kleurstenenNaast gekleurde diamanten levert Circles ook nog andere stenen zoals Robijn, Smaragd of Saffier. Een trouwring is redelijk kwetsbaar, maar diamanten en stenen kunnen een stootje hebben. Ga je echter met andere stenen werken dan wordt de hardheid minder, hier moet je dus rekening mee houden bij het dragen van de trouwring. Dus aan alle aanstaande bruidsparen, breek de trend  en ga voor een bijzondere trouwring met een mooie kleursteen erin, voor zowel de man als  vrouw!

Witte diamanten of kleurstenen- trouwringen

Kleurstenen zet Circles in verschillende modellen ringen in zowel rood, geel,wit en rosé goud. Ook is het mogelijk om zelf een ontwerp te maken waar wij deze stenen in verwerken. Kijk ook eens in ons trouwringen configuratie programma. Alle diamanten hierin zijn in principe in alle modellen te plaatsen.

Nog vragen over kleurstenen? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord!

Tot ziens aan het Veerplein 10 in Zwijndrecht.

Contact opnemen

TOP